avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Denis.DNX

Activitate Denis.DNX

Am cerut anularea procesului verbal;
Judecătoria a admis că procesul verbal a fost întocmit greșit, a decis că recunoașterea persoanei nu era atăt de dificilă întrucat restul datelor au fost scrise corect, așa că au recunoscut greșeala agentului constatator dar nu m-au scutit de neplata amenzii. Specificând că se repune în funcțiune procesul verbal și că am dreptul să plătesc amenda în termen de 15 zile de la comunicare. Nimic despre valabilitatea permisului de conducere.
Doresc să aflu detalii despre situația în care mi-a fost suspendat permisul de conducere.
În 02.05.2018 am fost surprins conducând cu peste 50km/h a limitei maxime admise. S-a procedat totul normal, am semnat procesul verbal, am continuat drumul cu dovada înlocuitoare a permisului cu dreptul la circulatie a 15 zile de la suspendare.
Ziua următoare am fost să-mi plătesc amenda, care avea să fie jumătate din minimul prevăzut. Am fost refuzat din cauza procesului verbal ce era întocmit greșit, numele din procesul verbal nu corespundea cu cel din actul de identitate, procesul fiind lovit de nulitate absolută. Am urmat procedura de judecată printr-o cerere de grefă, eliberată de la judecătorie și înștiințată poliției rutiere. Mi-a fost înmânat permisul până la judecare, la care am cerut să se judece în lipsa mea. După 4 luni, în 12.09.2018 mi-a fost înștiințat răspunsul judecătoresc la plăngerea mea. Mi-a fost recunoscută plângerea, în parte și din scrisoarea recomandată nu reiese nicăieri dacă permisul trebuie predat.
Practic am primit dreptul să plătesc amenda, jumătate din minimul prevăzut în termen de 15 zile dar nu reiese nicăier despre situația permisului meu. Cum ar trebui să procedez? Credeți că sunt obligat să îl predau?