avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Activitate Ruben

Activitate Ruben

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Chiar daca depuneti la parchet tot la politie ajunge.
Politia cerceteaza si propune o solutie, parchetul dispune.
Organul de cercetare lucreaza sub supravegherea procurorului.


Lasati-l sa depuna plangerea la Parchet ca altfel plangerea nu ajunge niciodata la Parchet de la Politie. Aia de la Politie vor face tot posibilul sa-l convinga sa nu inregistreze plangerea (ei sunt platiti si fara sa faca nimic).
Asa macar de la Parchet procurorul trimite plangerea la Politie pentru investigare si-i obliga sa miste ceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai depinde cine a incasat de la cine banii si pentru ce. Daca sora dvs. poate dovedi cu martori ca ati facut-o sa creada ca plateste pentru partea dvs. de mostenire, aia-i clar inselaciune.

In rest ce se obtine in penal si ce se obtine in civil este mai putin important (in general in penal faci rau cuiva fara sa obtii nimic, in civil obtii foloase materiale - deci tind sa-i dau dreptate utilizatorului hahait de mai sus).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raluca Balan a scris:

Orice pact asupra unei mosteniri viitoare este interzis de lege.



Eh... sa nu exageram. Notarii trebuie sa ofere solutii, nu piedici.

Mama ar fi trebuit sa faca un contract de intretinere la notar cu fiica, la pretul intregii mosteniri. Apoi ar fi trebuit sa vanda toate proprietatile ei fiicei la aceelasi pret.
Dupa care fiul ar fi mostenit exact zero cat ar fi ramas proprietatile mamei. Si uite-asa toate complicatiile astea nu s-ar intampla.

Evident, daca fiica nu se achita cum trebuie de obligatiile contractuale de intretinere a mamei ei, contractul ar fi putut fi denuntat si fiica pusa sa returneze suma primita conform contractului (echivalentul "mostenirii").
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
flori54 a scris:


Daca intelegerea e nula, pot sa nu semnez acum in favoarea cumparatorului terenului?
Ce se intampla daca nu ma duc sa semnez?
Multumesc frumos!


Bineinteles ca puteti sa nu semnati asa cum puteti si sa mergeti direct si sa o injurati pe sora dvs. si sa incepeti o relatie "infloritoare" cu ea. Probabil nu veti mai dormi noaptea si toate celelalte consecinte medicale legate de stresul cauzat de aceasta decizie.

Sora dvs. va poate face plangere penala pentru inselaciune si astfel poate obtine in instanta o decizie ce inlocuieste semnatura dvs.

Distractie placuta! (Imi place ca ati luat in considerare varianta "distractiva" in care nu semnati).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca se poate "vinde", doar ca se poate vinde tot verbal si numai verbal! :)))
Verbal se poate vinde un teren de un numar infinit de ori! Important este sa fii platit si sa ramana totul doar verbal pentru totdeauna.
In acte... este o alta poveste. In acte functioneaza idea "vorba multa saracia omului".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OK, pana la urma eu intreb, eu raspund.
Am primit raspunsul scris de la AFPO asa:
"Urmare adresei d-vs nr. [...]/25.09.2017 cu privire la modul de eliberare a certificatului de atestare fiscala in vederea radierii va comunicam urmatoarele: conform O.M.F.P. Nr.3654/2015, art5, alin. (3) În situaţia contribuabilului/plătitorului supus unei inspecţii fiscale şi care solicită eliberarea unui certificat de atestare fiscală în scopul radierii din registrele în care a fost înregistrat, certificatul de atestare fiscală se emite în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii deciziei de impunere sau a deciziei de nemodificare a bazei de impozitare, după caz.
Conform acestui articol avem obligatia de a solicita de la Activitatea de Inspectie Fiscala daca sunteti supus unei inspectii fiscale in curs, dupa care veti primi certificatul fiscal in timp de 5 zile lucratoare de la primirea deciziei de nemodificare a bazei de impozitare."

Suna ca intr-un film cu prosti.
Deci ei nu stiau daca eram supus unei inspectii fiscale intre 20 si 23 septembrie 2017 (cat aveau termenul legal de eliberare in cazul meu - nefiind supus unei inspectii fiscale). Asa ca au trimis intrebarea la resedinta de judet.
Cei de la resedinta de judet probabil nu le-au dat niciun raspuns, sau le-au raspuns ca s-au decis sa-mi faca inspectia fiscala intre 10.10.2017 - 12.10.2017 (deci fara nicio legatura cu legea care intreba daca eram supus inspectiei sau nu in vederea eliberarii certificatului in 3 zile de la cerere). Au facut inspectia, nicio neregula, iar dupa o saptamana elibereaza procesul verbal.

Ca atare, inca astept certificatul de atestare fiscala in vederea radierii. Si inca ma mai intreb daca Romania merita efortul ca eu sa incerc sa schimb ceva din afara (avand in vedere raspunsul foarte neaos a utilizatoarei adema1980, care pare de-a dreptul mandra de faptul ca nimeni nu le face plangere penala functionarilor ce nu isi indeplinesc atributiile de serviciu. Iar sincer sa fiu - avand in vedere cat de neajutorat suna raspunsul de mai sus (adica ei nu stiu daca sunt supus inspectiei fiscale asa ca tre' sa intrebe Inspectia) mai degraba as cere explicatii in vederea plangerii penale impotriva functionarului de la resedinta de judet (unde pare a fi Activitatea de Inspectie), care in loc sa dea imediat raspunsul astuia din orasel "nu domle, nu este supus inspectiei", ma tine mai mult de o luna de zile pentru un document ce trebuia eliberat in 3 zile.
romanulnevoias a scris:

Dacă avea contul blocat, cum a/va plăit? Despre sumă este vorba.


Asta era intrebarea pe care ar fi trebuit sa o puna notarul "onest". Dar cel mai probabil a fost suficient de naiva incat sa mearga la notar si sa dea declaratia fara sa discute cu notarul "onest" cu ce scop face declaratia si cu ce mijloace s-a intamplat ce declara ea. Iar notarul "onest" bineinteles ca nu a avut niciun interes sa intre in detalii. De "onest" ce era.
1) & 2) Perpetuarea unei situații greșite se bazează pe acceptarea ei ca normală.
3) Aveți vreo bază legală pentru ideea asta?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
... si nici un notar onest nu legalizeaza o declaratie de plata/contract fara chitanta/ordin de plata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal, cineva care plateste niste bani tine o chitanta ca dovada ca a platit. Asadar va trebui sa gasiti o modalitate prin care:
1) sa dati suficiente argumente in favoarea ideei ca ati facut declaratie mincinoasa la notar pentru a face actul notarial nul.
2) sa determinati instanta sa ceara dovada platii de la fostul dvs. sot
Nu am idee in ce fel ati putea obtine cele 2 actiuni de mai sus, dar niste martori ar fi un inceput bun. Ati vorbit cu cineva despre chestiune inainte de a merge la notar?