Multumesc pentru informatii. In actul de vanzare-cumparare se poate trece aceasta clauza de uzufruct viager , sau este necesar un alt act notarial pentru definirea termenilor de abitatie pentru mine si sotie ?
Buna seara,
Intentionam sa achizitionam un imobil (Casa) a carei valoare va fi platita in indiviziune, respectiv 75% parintii (eu si sotia, eu sunt pensionar sotia urmeaza sa iasa la pensie pana la sfarsitul anului) si 25% copiii (fiica si ginerele). Am dori ca acest contract de vanzare-cumparare sa fie din punct de vedere juridic si executoriu cat mai sigur in favoarea noastra pana la decesul nostru. Ipotetic, daca in viitor poate aparea un divort in familia fiicei noastre, ginerele nu ar putea cere compensatii, sulte, in instanta. Copiii nu doresc sa fie trecuti in actul de vanzare-cumparare , ei sunt bine intentionati si vor sa ne ajute sa locuim intr-o casa individuala. In schimb, din punct de vedere moral si etic fata de ei, mi se pare corect sa fie trecuti in contract cu aceasta cota de participare financiara din valoarea de achizitie a casei. Ce solutie ne puteti oferi si exista vreo posibilitatea ca fiica noastra, dupa decesul nostru, sa fie titularul contractului fara a fi necesara succesiunea ? Am emisa de catre notar o procura din partea lor, care ma delega ca mandatar, inclusiv stabilirea cotelor de participare la cumpararea imobilului, proces care ar urma sa aiba loc in luna august. Contractul de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager la ce se refera, rog detalii. Va multumesc.