avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela dobre

Activitate mihaela dobre

Buna ziua,

In momentul in care iti dai demisia dintr-o companie si ramai cu un numar de zile de concediu, acestea sunt platite in mod normal sau sunt platite dublu?
Perfect, multumesc. Deci, nu trebuie sa astept sa ajung la data de 22 iunie. Multumesc frumos.
Ma refeream nu impacteaza cu ceva daca deja semnez? DIn cate stiu nu ai voie sa ai doua contracte de munca pe norma intreaga in acelasi timp. In momentul in care trimit notificarea catre compania la care am trimis deja, si contractul este inregistrat deja, ei anuleaza inregistrarea in momentul respectiv? Banuiesc ca ulterior acestei anulari pot sa semnez cu noua companie, corect?
Si eu cand pot semna c.i.m-ul cu noua companie?
22 iunie ar fi
Buna ziua,

Am o perioada de 90 de zile de proba in cuprinsul contractului, insa data de start ar fi peste trei saptamani.
Buna ziua,

Am acceptat o oferta de a lucra pentru o companie noua si am semnat contractul individual de munca. Problema este ca am primit si o alta oferta de la o firma diferita si as vrea sa o accept.
Ce se intampla in conditiile in care am semnat deja contractul cu prima firma ? Este de ajuns sa ii instiintez de decizia mea de a nu mai incepe sa lucrez pentru ei, chiar daca am semnat contractul ?
Răspuns la discuția Zile libere legale neplătite


Cornel Vasile a scris:

entru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.


sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

In speta, daca ati lucrat in zile de sarbatoare legala, angajatorul are obligatia sa va acorde o zi libera in termenul mentionat mai sus sau sa va plateasca pentru ziua lucrata un spor de minim 100% din salariul de baza.




Buna seara,

Nu am lucrat, nimeni din firma nu a lucrat, însă ziua respectiva nu a fost plătită deloc. Este legal sa nu se plătească zilele libere legale, chiar dacă nu se merge la munca ?
Buna ziua,

M-am angajat recent intr-o companie IT și la primul salariu am descoperit ca ei nu plătesc zilele libere legale, in cazul de fata, ziua de 24 Ianuarie. Este legal ?
Dar dacă firma este noua și nu a depus nimic momentan ?


Ioan Petru Butariu a scris:

Da. La declaratii puteti obtine regimul derogatoriu (Ordin 889/2016). Daca societatea a mai depus situatii financiare anuale trebuie sa depuna si in cazul inactivitatii.