avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Activitate smart accounting business srl

Activitate smart accounting business srl

multumesc pentru raspunsul prompt!

din pacate, m-au dat ei in judecata solicitand ca Instanta sa ma oblige sa -mi dau acordul sau sa pronunte o hotarare care tine loc de acord , plus prejudiciu pe societate , motivand ca nu li s-a retras autorizatia de la Primarie urmare a sesizarii mele.

Mentionez ca Primaria le daduse autorizatie de functionare pentru 3 tipuri de comert , pentru care nu au avut nici acordul asociatiei si nici al vreunei vecin . Singura activitate care a fost pe acordul scris a fost: fabricarea altor articole de imbracaminte.

Acum ma aflu in impas fiindca nu stiu cum sa procedez : pe cine sa chem in judecata:
- DSP-ul care trebuia sa aplice art art. 5 din ORDINUL 994/2018 pentru modificarea OMS 119/2014 ( au fost in control, dar le-au lasat sa functioneze in continuare) sau
- Asociatia de proprietari care nu a retras acordul (nu exista aviz al Comitetului Executiv si nici nu a fost respectat acordul initial, fiindca si-au extins activitatile si suprafata (era doar o camera si au utilizat intreg apart) si eu mi-am retras acordul
- direct societatea in cauza , cu obligatia de a face: respectiv de a inchide punctul de lucru.

Va multumesc pentru rabdare!

Marturisesc ca sunt in impas si am nevoie de ajutorul dvs!


Multumesc pentru raspuns, la data declararii punctului de lucru (ian 2018) nu era in vigoare Legea 196/2018. In aceste conditii pot cere in Instanta anularea acordului scris? eu mi-am exprimat retragerea acordului meu in cadrul intalnirii din 2020 cu Presedintele Asoc de Proprietari si cu administratorul societatii , fapt consemnat in procesul verbal incheiat.
In plus , societatea in dec 2018 (cand intrase in vigoare Legea 196/2018 ) si-a adaugat fara acordul nimanui inca 15 tipuri de activitati.

Astept raspunsul dvs.!

Va multumesc anticipat!
o societate a solicitat deschidere punct de lucru intr-o camera , dar s-a extins la intregul apartament si a extins si lista activitatilor desfasurate , desi pe acordul vecinilor este trecut doar un tip de cod de activitate.

Se poate solicita in instanta constatarea nulitatii acordului dat de Asociatia de Proprietari si de proprietarii invecinati? Mentionez ca nu exista avizul comitetului executiv , iar unul din vecini si-a retras acordul in scris.


Buna ziua,
multumesc frumos!,


Cum pot proceda atunci ca sa se inchida activitatea acestui punct de lucru.

Mentionez urmatoarele:- legat de ACORD , Asociatia nu detine nici cerere din partea proprietarului , nu detine niciun exemplar al acestui acord in original , nu exista avizul Comitetului executiv si nu exista nici in evidenta si registrele acestei asociatii.

- acordul meu in calitate de vecin cu cea mai mare suprafata invecinata
-firma in cauza nu a respectat acordul , in sensul ca pe acesta era trecut un singur tip de activitate , un singur cod CAEN , ulterior, in mai putin de 1 an , a declarat inca 15 tipuri de activitati la acest punct de lucru si la ora actuala mai are inca 3 tipuri de activitati.

- exista articolul care prevede ca la parterul blocurilor nu au voie sa functioneze unitati de productie care produc disconfort, zgomot si vibratii. Aplicarea acestui articol intra in atributiile DSP.


Astept raspunsul dvs. si va multumesc!
Buna ziua,

in calitate de vecin si proprietar , subsemnata am semnat formularul denumit < acordul proprietarilor invecinati> pentru deschiderea unui punct de lucru al unei societati , iar ulterior , datorita zgomotului produs si disconfortului creat, am retras acordul in cadrul intalnirii dintre presedintele Asoc de Proprietari, reprezentantul societatii si subsemnata , semnand toate partile un proces verbal.
Acum doresc ca acest Instanta sa declare acest acord (care a fost utilizat in procedura de la ONRC ) ca fiind nul (sa se constatate nulitatea absoluta a acestuia , dar si cea relativa, dat fiind faptul ca am aflat ca activitatea desfasurata la acest punct de lucru este considerata ca fiind producatoarea de zgomot si ar fi trebuit sa fie desfasurata in cladiri separata . As dori sa stiu cum sa procedez ca sa se constatate nulitatea acestui act juridic (acordul vecinilor si al Asoc de Proprietari) si cum sa procedez ca sa fie inchis punctul de lucru al respectivei societati!

Va multumesc!
multumesc frumos!
este corect dpdv juridic si fiscal, ca in urma incetarii unui contract de executie lucrari , sa fie stornata factura emisa si neincasata si ca aceasta sa fie ulterior reemisa pe numele altei societati?

Multumesc frumos celor care au disponibilitatea de a incerca un raspuns.
Buna ziua,

va rog, daca cineva ma poate lamuri:

poate un expert contabil, care obtine venituri din activ independente (liber-profesionist) sa fie salariat, concomitent, la alta societate, pe un post de economist?

Multumesc frumos celor care ma pot lamuri!
Buna ziua!


Am si eu doua probleme:

1. va rog sa -mi sugerati cateva idei de a-mi garanta recuperarea unui avans platit unui furnizor pentru livrarea unor bunulri , in cadrul unui contract comercial.

2. ca trebuie sa verific inainte de a cumpara un apartament de la o societate comerciala.