CatalinT1979
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Banii care sunt deja in cont, sunt adunati din chiria pe spatiile comune. Conform legii 196/2018 pot fi folositi doar pentru reparatii/imbunatatiri. Fondul de rulment nu poate fi folosit pentru plata reparatiilor comune. Pot fi folositi doar pentru plata facturilor la utilitati. Confundati fondul de rulment cu fondul de reparatii.
In asociatia de care apartin, acum cateva luni s-a luat decizia de a strange un fond de reparatii pentru inlocuirea anumitor tevi. Dar nu s-a facut vreo estimare de pret si nici nu s-a stabilit pe ce perioada se plateste suma de 100 lei pentru Fondul de raparatii. In acelasi timp, pe statele de plata, mai apare o coloana cu reparatii. Practic, platim doua fonduri de reparatii. Asociatia are bani adunati din chirii pe spatiile comune din care ar putea fi platite reparatiile, dar administratorul si presedintele nu vor sa foloseasca banii deja existenti pentru plata reparatiilor.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot fi obligati proprietarii sa plateasca un fond de reparatii daca nu s-au facut niste devize pentru reparatii? Din acei bani (100 lei lunar), nu se pot plati reparatiile lunare? Trebuie adunati alti bani pentru reparatii? Iar daca sunt deja bani in asociatie, adunati din chiriile pe spatiile comune, nu pot fi folositi pentru reparatii (in legea 196/2018 scrie clar ca banii din spatiile comune pot fi folositi exclusiv pentru reparatii/imbunatatirea condominiului)?
Intrebarea mea este daca proprietarii de la ultimul etaj pot reabilita terasa, exista infiltrari de apa si ceilalti proprietari nu sunt de acord cu reabilitarea. Se poate face reabilitarea in regim propriu, adica fara acordul asociatiei? Multumesc!
As dori sa stiu daca proprietarii de la ultimul etaj al unui bloc pot reabilita terasa blocului (acoperisul) din banii proprii si daca sunt necesare anumite aprobari de la asociatie/primarie.
Multumesc,
Va rog sa imi spuneti daca mai exista vreo obligativitate, prin lege, de a deconta cheltuielile angajatilor cu utilitatile, in cazul lucrului de acasa. Daca da, este legal ca prin act aditional pentru lucrul de acasa, sa se specifice ca angajatul suporta cheltuielile, practic sa renunte la un drept prin lege?
Multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri, insa as vrea sa stiu daca este legal ceea ce a facut persoana respectiva. Eu voi ramane cu o zi de CO efectuata, desi am fost la birou in ziua respectiva.