avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate maadalina18

Activitate maadalina18

Care este procedura de inchidere a unei reprezentante straine in Romania?
Buna ziua,

As avea nevoie de cateva informatii cu privire la detasarea internationala, mai precis in Maroc, a unui angajat din Romania. ce fel de contract ar trebui incheiat si intre cine. O baza legala daca se poate.

Multumesc mult.
Discuție Fiscalitate
Buna ziua!
Se pot aplica prevederile Ordinul nr. 1168 privind scutirea de impozit si angajatilor din categoria helpdesk?
Răspuns la discuția Detasare- transmitere pontaje
Multumesc mult!
Răspuns la discuția Detasare- transmitere pontaje
imi puteti da, va rog, si o baza legala care sa indice acest lucru?
Răspuns la discuția Detasare- transmitere pontaje
salariul va fi achitat de societatea la care este detasat.
Buna ziua,

In Actul Aditional incheiat pentru detasare este prevazuta obligatia de a transmite angajatorului (care a dispus detasarea), anterior platii salariilor pontajele, copiile dupa certificatele de concedii medicale etc., In cazul in care angajatul va contribui pt asigurarile sociale in statul in care a fost detasat, ar trebui exclusa aceasta obligatie sau mentinuta?


In contract se mentioneaza un salariu brut in lei pe cand in scrisoarea pe care a semnat-o angajatul salariul de baza este un salariu net in euro. In cazul in care angajatul doreste un salariu net in euro, cum trebuie procedat?
Buna ziua,

Am o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. In cazul in care se publica organizarea unui concurs de o unitate spitaliceasca pentru un post din cadrul acesteia, locul desfasurarii examenului va fi obligatoriu la acea unitate?

De asemenea, as vrea sa stiu daca un medic, care este si asistent universitar si medic angajat la locul unde se desfasoara examenul sus mentionat (alt loc decat unitatea unde este postul vacant respectiv) este in stare de incompatibilitate?
Buna ziua,

Un manager poate face parte din comisia de concurs, in calitate de membru, pt.ocuparea unui post de medic? Precizez faptul ca a fost numit prin ordinul MS. Imi puteti da, va rog, si o lege sau un ordin?
Multumesc anticipat
Un manager de spital poate fi membru al comisiei de concurs pentru ocuparea unui post vacant intr-un alt spital? managerul are si calitatea de confrentiar doctor la o universitate. Multumesc anticipat!