avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare- transmitere pontaje
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare- transmitere pontaje

Buna ziua,

In Actul Aditional incheiat pentru detasare este prevazuta obligatia de a transmite angajatorului (care a dispus detasarea), anterior platii salariilor pontajele, copiile dupa certificatele de concedii medicale etc., In cazul in care angajatul va contribui pt asigurarile sociale in statul in care a fost detasat, ar trebui exclusa aceasta obligatie sau mentinuta?


In contract se mentioneaza un salariu brut in lei pe cand in scrisoarea pe care a semnat-o angajatul salariul de baza este un salariu net in euro. In cazul in care angajatul doreste un salariu net in euro, cum trebuie procedat?
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: maadalina18 , utilizator 16:33, 11 Februarie 2019
Pe durata detasarii cine plateste salariul?
salariul va fi achitat de societatea la care este detasat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz nu vad oportunitatea acelei solicitari.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
imi puteti da, va rog, si o baza legala care sa indice acest lucru?
Codul Muncii
Art. 47.
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
.....

art.119
(1) Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca definit potrivit art. 16^1 evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orelor de incepere si de sfarsit ale programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.
.....

"Ca natură juridică detaşarea reprezintă o cesiune temporară şi parţială a contractului individual de muncă între doi angajatori, întemeindu-se pe existenţa unei relaţii de colaborare şi a unei convenţii între cei doi angajatori.

Contractul individual de muncă încheiat cu angajatorul iniţial se suspendă pe perioada detaşării, în ceea ce priveşte efectele esenţiale, fiind cedat temporar angajatorului la care s-a făcut detaşarea". (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 462, Vasile Val Popa, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2004, p. 95)

Alte discuții în legătură

Contract de munca la unitatea la care se detaseaza un salariat animarsrl animarsrl Buna ziua, Un salariat al unei institutii publice1 a fost detasat la o alta institutie publica 2. Institutia publica 2 incheie un contract de munca sau un ... (vezi toată discuția)
Detasare si nesuspendarea cim DoinaT DoinaT In situatia detasarii de la un SRL la o entitate publica ( cu 8 ore), angajatul a ramas angajat cu o ora la SRL ; este corect?...avand in vedere prevederile ... (vezi toată discuția)
Buna adrianas26 adrianas26 Am nevoie de un pic de ajutor,am lucrarea de licenta in vara sunt la drept si am lucrarea cu titlul Obligatia de fiodelitate fata de angajator in executarea ... (vezi toată discuția)