Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate ValentinTudor

Activitate ValentinTudor

Buna ziua,

Locuiesc la curte si intentionez sa fac o modificare la gardul existent, mai exact sa daram o parte din el pentru a face o poarta de garaj. As dori sa stiu, pentru a evita aparitia unor probleme neplacute, daca pentru aceasta operatiune am nevoie de autorizatie de constructie, si daca da, care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a duce la bun sfarsit aceasta actiune.

Multumesc.
Răspuns la discuția Calculul pensiei alimentare
Va multumesc mult pentru raspuns. Ceea ce nu sunt sigur ca am inteles este urmatorul lucru: acele procente de 1/4, 1/3 si 1/2 din venit se aplica pentru copii pentru care trebuie sa platesti pensie alimentara sau in calcul intra si cei pe care ii am in intretinere ?

Mai exact, in cazul meu, cu un copil dintr-o casatorie anterioara si doi minori in intretinere, venitul il impart la patru si o patrime i-o aloc celui din prima casatorie, sau venitul il impart in jumatate iar jumatatea o impart la numarul de copii, adica la trei ?

Multumesc.
Am fost casatorit 4 ani, in timpul acestei casatorii nascandu-se un copil. Am divortat, iar prin hotararea de divort s-a stabilit ca pensie alimentara suma de 60 lei, suma pe care am stabilit-o de comun acord cu fosta mea sotie, iar de cca un an si jumatate, fara a fi obligat in vreun fel i-am marit pensia alimentara la suma de 80 lei, considerand ca ii plateam putin si tinand cont si de posibilitatile actuale, iar ocazional cumparandu-I imbracaminte sau ce are el nevoie. Acum , fosta mea sotie pretinde sa-I maresc pensia alimentara la suma de 160 lei, netinand cont ca in prezent sunt recasatorit si am doi copii minori, unul de 5 ani, celalalt de 1 an si jumatate, avand ca venit net in cartea de munca salariu minim pe economie, iar fosta sotie avand un venit mai mare ca al meu.
Intrebarea mea este: in aceste conditii eu ce suma ar trebui sa-I platesc ca pensie alimentara, luind in considerare ca mai am si doi copii minori in intretinere ?
Multumesc.