avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Activitate mia_bv

Activitate mia_bv

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei dileme referitoare la documentul constatator emis la finalizarea contractului. Mai precis...

Un ofertant necastigator a contestat procedura de achizitie pe motiv ca ofertantului declarat castigator i s-a emis in trecut documente constatatoare ce atesta faptul ca nu si-a executat obligatiile in termen si astfel e posibil ca si in cazul acestui contract sa nu fie capabil de a realiza contractului la termen.

Drept urmare:
1. un ofertant poate fi descalificat pe motivul neexecutarii obligatiilor in mod corespunzator in cazul unui contract anterior?
2. exista un termen de valabilitate al documentului constatator?

Unde as putea gasi mai multe prevederi legale despre acest subiect?

Va multumesc foarte mult!
Este vorba despre hidroizolatia acoperisului casei liftului . Din cate stiu asta intra la bunuri comune ale imobilului . Problema este ca asociatia sustine ca nu poate face aceasta hidroizolatie din cauza datoriilor unor locatari la asociatie .
Solutia propusa de asociatie este ca cei de la ultimul etaj sa execute lucrarea din fonduri proprii.
Ce se poate face pentru a obliga asociatia sa stranga fondurile necesare lucrarii si de a demara reparatia?
Răspuns la discuția Contract de comodat
Multumesc, dar autoturismul este folosit de ambele societati.
Astfel ca intr-o zi se poate ca bonul de combustibil sa fie trecut in contabilitatea societatii X, iar in alta zi cand este folosit de cealalta societatela care alimenteaza cu combustibil in contabilitatea societatii Y...?

Cum ar trebui sa procedam in aceasta situatie? Putem insera o clauza in contractul de comodat, ce indreptateste si comodantul sa foloseasca autoturismul, obiect al contractului, cu acordul comodatarului?

Multumesc mult.
Răspuns la discuția Contract de comodat
Va multumesc pentru raspuns, insa nu stiu care ar fi solutia...pentru ce tip de contract ar trebui sa se opteze, pentru a fi legal si a evita eventualele probleme ce ar aparea in cazul unui control fiscal.

Problema este ca sunt 2 societati diferite, fiecare cu autoturismele ei, dar au acelasi administrator si sunt situatii de natura profesionala, in care autoturismele unei societati sunt folosite de cealalta. De ex. cheltuielile cu combustibilul sunt suportate de societatea care foloseste autoturismul, nu neaparat de societatea proprietara.

Multumesc.
Buna ziua,

In cazul unui contract de comodat auto incheiat intre 2 societati comerciale, s.c. comodanta se mai poate folosi de autoturismul obiect al contractului de comodat pe durata contractului?
Daca nu, se poate introduce o clauza/articol prin care s.c. comodanta are acest drept, cu acordul comun al partilor si cu conditia ca autoturismul sa nu fie utilizat in acel timp de comodatar?

Va multumesc.
Buna ziua,

In urma evaluarii ofertelor depuse in cadrul unei licitatii oferta a fost respinsa ca fiind inacceptabila.
Inainte de transmiterea acestei comunicari ne-a fost solicitata o clarificare privind justificarea pretului cu transmiterea raspunsului in termen de 2 zile, urmata de o solicitare privind fundamentarea economica a pretului cu transmiterea raspunsului in termen de o zi.

Motivul respingerii face referire la cele doua raspunsuri transmise, conform carora in opinia AC s-au prezentat detalieri imprecise si contradictorii, iar valorile justificate din componenta pret sunt altele decat cele din oferta prezentata.

Avand in vedere cele de mai sus va rog sa ma ajutati cu urmatoarele:
- exista o prevedere legala referitoare la intervalul de timp legal intre solicitarea de clarificare si transmiterea raspunsului? sau acesta este stabilit de catre AC?
- in cazul stabilirii unei discrepante intre oferta financiara si justificarea pretului oferta se respinge fara nici o alta solicitare de remediere a justificarii?
- in baza art. 207 alin. 2 lit. b putem solicita o detaliere a motivului, eventual indicarea exacta a valorilor justificate considerate altele decat cele din oferta financiara?

Multumesc foarte mult.
buna ziua,

unde pot gasi procedura de inregistrare fiscala in Romania a unei persoane juridice straine?

multumesc.
Pot fi descalificat daca perioada de valabilitate a garantiei de participare la licitatie constituite este mai mare decat perioada de valabilitate solicitata in fisa de date a achizitiei?

Multumesc.
Buna ziua,

In cazul depunerii unei contestatii privind documentatia de atribuire, in perioada de desfasurare a procedurii, inainte de depunerea ofertelor, autoritatea contractanta este obligata sa suspende procedura pana la solutionarea contestatiei?

Multumesc.
buna ziua!

in cadrul unei licitatii se solicita procura notariala pentru semnatarul ofertei, semnata de fiecare membru al asocierii. insa unul din membrii asocierii nu are sediul in Romania, astfel ca va fi destul de dificil sa solicitam deplasarea administratorului societatii respective in Romania pentru a semna procura impreuna cu ceilalti asociatii.
Dar, doresc sa mentionez ca semnatarul ofertei in licitatia de fata, dispune de o procura generala data de asociatul strain amintit mai sus (anterior acestei licitatii), prin care este imputernicit sa semneze documentele necesare participarii la procedurile de achizitie in numele sau, sau sa se asocieze cu alte societati pentru depunerea unor oferte comune, etc.
credeti ca as putea folosi aceasta procura iar ceilalti asociatii romani sa faca o procura separata?
din pacate a trecut perioada de clarificari si nu stiu cum ar fi mai bine sa procedam...

multumesc mult!