avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Activitate sartimud

Activitate sartimud

Răspuns la discuția construire acoperis bloc
Referitor la mansardare, de ce trebuie sa am acordul tuturor proprietarilor, daca conform legii 230/2007, art.34"Administrarea, întretinerea, investitiile si reparatiile asupra proprietatii comune sunt in sarcina asociatiei de proprietari", iar la art.4 spune "Asociatia de proprietari are drept scop administrarea şi gestionarea proprietatii comune care, pe langa drepturi, impune obligatii pentru toti proprietarii".
Sunt administrator la o asociatie si nu vad de ce trebuie acordul proprietarilor pentru intretinerea spatiilor comune, ex. acoperis prin mansardare, gratis, daca pentru neexecutarea unor reparatii de intretinere acoperis este vinovata asociatia. Adica asociatia este vinovata pentru ca x nu este de acord?
Sa imi explice si mie cineva ca nu mai inteleg nimic din legislatie si din raspunsurile de pe forum, se contrazic una pe alta.
Daca fac ceva pe acoperis si nu este spatiu de locuit inteleg sa cer acordul dar daca are acelasi domeniu de activitata "spatiu de locuit", de ce trebuie? daca asociatia raspunde?
Atunci ar trebui sa ii oblig pe cei de la 4 sa ceara acordul proprietarilor de la etajele inferioare să ii lase sa mai locuiasca in continuare, pentru ca stau peste cei de la 3,2,1 si parter, etc.