avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate sosoZup

Activitate sosoZup

Buna ziua!
Tocmai ce am aflat ca s-a emis un mandat de aducere pe numele meu citat de autoritatile austriece , mi s-a spus ca am mai fost citat de 2 ori dar eu nu am primit niciun document, mi s-a mai spus ca trebuie sa fiu audiat. Ce se intampla daca nu ma prezint? pentru ca eu trebuie sa ma intorc in strainatate in 2 zile, am o vaga banuiala ca as fi chemat drept martor.
Buna ziua!
As dori sa stiu daca am dreptul de a sustine examenul auto dupa 6 luni de la plata amenzii penale sau de la plata amenzii si a cheltuielilor de judecata,deoarece momentan am platit doar amenda penala.
Complet: P7 penal-cam preliminara si jud.in prima instanta
Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 61 alin. 4 lit. c) Cod penal şi cu aplic. art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul ALBU SORIN MIHAI, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, la pedeapsa de: 135 zile-amendă În baza art. 61 al. 2 Cod penal stabileşte suma corespunzătoare unei zile-amendă la 10 lei, astfel că inculpatul ALBU SORIN MIHAI execută o amendă de 1350 lei. Atrage atenţia inculpatului ALBU SORIN MIHAI asupra prevederilor art. 63 alin. 1 din Codul penal, respectiv că în situaţia în care, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu numărul corespunzător de zile cu închisoarea. Pune în vedere inculpatului ALBU SORIN MIHAI că, potrivit art. 559 alin. 1 Cod procedură penală, are obligaţia să depună dovada de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea din cadrul Judecătoriei Oradea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare
Buna ziua!
Tocmai ce am iesit de la proces,iar procurorul a cerut pedeapsa amenda penala,iar judecatorul a spus ca mi se va trimite acasa informatiile.
Stiti cumva asta cat ar mai dura si cand v oi avea dreptul de examinare auto(desi la proces nu s-a spus nimic de anularea lui)

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dvs aveti dreptul de conducere suspendat pe durata procesului penal, nu este anulat permisul. Permisul se anuleaza doar in urma unei hotarari de condamnare definitive.
Avocat din oficiu nu o sa primiti. Mergeti macar la o consultatie daca nu aveti bani sa angajati un avocat.

Din pacate nu imi permit o aparare corespunzatoare si voi apela la avocat din oficiu. In felul acesta pot spera la una dintre solutiile enumerate de dumneavoastra?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Din cate observ, nu ati avut o alcoolemie foarte mare. Am avut cazuri in care s-a dispus renuntarea la up la o alcoolemie comparabila cu a dvs.
Daca ati fost trimis in judecata, cu o aparare corespunzatoare, in raport de circumstantele reale si personale, puteti spera la o solutie de renuntare la aplicarea pedepsei sau de amanare a aplicarii pedepsei.
In cazul in care se dispune una din cele doua solutii pe care vi le-am spus, dupa ramanerea definitiva a hotararii, vi se restituie permisul.



Ma scuza-ti m-am exprimat gresit , detineam permis de conducere la momentul acela,deci practic mi-a fost anulat

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
1. Conform art. 336 C.P., Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Asta e valabil daca nu ati avut si alte capete de acuzare sau daca nu aveti ,,COZI".
2. Cu privire la examen, s-ar putea sa nu mai aveti NICIODATA acest drept.

Buna ziua!
Urmeaza sa am procesul pe 19 februarie,a trecut aproape un an de la incident, mentionez ca nu a avut loc niciun accident.
Am avut la alcoolemie de 0,43 in aerul expirat si 1,05 in sange prima proba respectiv 0,95 a doua.
Am 20 de ani si voi fi judecat la Oradea,iar intrebarea mea este:care ar fi posibilele pedepse si mai important cand voi putea sustine examenul auto avand in vedere ca deja a trecut aproape un an de la incident?