avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Activitate iulyu_s

Activitate iulyu_s


Termenul de prescriptie pentru o actiune in raspundere civila

Va rog sa imi precizati daca in acest caz mai pot deschide in instanta civila un process sau daca termenul de prescriptie pentru o actiune in raspundere civila a fost depasit.

In Ianuarie 2019 datorita unei culpe medicale fetita mea s-a nascut si ramas cu leziuni iremediabile – paralizie cerebrala. In Ianuarie 2020 am depus o sesizare la Parchet. In Decembrie 2022 am primit decizia de NUP, pe care o voi contesta – inca caut argumentele necesare deoarece avocatul colaborator m-a dezamagit.

Multumesc.
Va rog sa imi precizati care este termenul in care trebuie sa ma incadrez pentru a actiona in instanta prin Contecios adminsitrativ o institutie, in urma unui raspuns primit de la aceasta. Multumesc.


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ati ales varianta cea mai puțin indicată de a va adresa Colegiului.Trebuia să discutați cu un av si sa faceti plângere penală sau acțiune în civil direct, procedură de plangete la CM este facultativă.


Exista plangere penala facuta, si catre alte institutii.
Contestare Decizie a Colegiului Medicilor in instanta

Doresc sa cunosc daca pot contesta in instanta o Decizie finala (Decizia a fost pronuntata in urma contestatiei catre Colegiul Medicilor teritorial) a Colegiului Medicilor din Romania. Acestia mi-au respins plangerea (ca si CM teritorial) pe motiv de "depusa tardiv". Daca o pot contesta in instanta care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez.

Multumesc.
In urma cu ceva timp am avut un produs la vanzare pe un site de profil. Am fost contactat de un posibil cumparator, am negociat si i-am trimis produsul. Dintr-o eroare personala la completarea AWB-ului am omis sa notez ca doresc ramburs o suma de bani in schimbul produsului. Curierul a preluat coletul, l-a livrat dar destinatarul desi stia ca are de achitat un ramburs nu i-a zis nimic curierului. Ulterior l-am contactat pe destinatar si am incercat sa imi recuperez contravaloarea. El m-a tratat sfidator si refuza sa imi trimita banii pe produsul pe care i l-am trimis. Doresc sa ii fac plangere la Politie in acest sens dar doresc sa cunosc unde pot incadra, daca se poate incadra penal, refuzul cumparatorului de a-mi achita produsul. Nu stiu ce sanse am sa imi recuperez paguba dar macar vreau sa il stiu umblat prin sectiile de Politie si sa ii fie invatatura.
Doresc sa cunosc care sunt pasii depunerii unei actiuni in contecios admisnitrativ impotriva unei institutii (spital judetean) care refuza sa dea curs unei solicitari legale (sa imi puna la dispozitie copii dupa documentele, fisele medicale din timpul internarii), facuta conform legislatiei. Este a doua oara cand adresez aceasta solicitare dar de data aceasta nici dupa 2 luni nu mi s-a raspuns.
Răspuns la discuția Sesizari la Colegiul Medicilor
Multumesc.
Va rog sa imi precizati daca exista un termen maxim in care Colegiul Medicilor este obligat legal sa transmita un raspuns in urma unei sesizari. Daca da, care este legea si articolul. Sesizare facuta in urma cu mai multe luni la care nu am primit un raspuns final. Multumesc.
Conform OMS 1356 / 2006 dupa desemnarea expertului prin tragere la sorti (curios care este fluxul acestei trageri la sorti) / ANEXA 1
I. Onorariile pentru serviciile prestate de către medici şi medicii dentişti, în calitate de experţi
medicali, se stabilesc în funcţie de complexitatea cazului şi de gradul profesional al expertului şi se
încadrează între următoarele limite:
d) conferenţiar - 2.000 - 4.000 lei;
e) profesor - 2.000 - 4.000 lei.

Pt. a impiedica demararea unei anchete mi s-a stabilit maximul din onorariu.