Sa inteleg ca nu ar fi existat nici o alta cale de intrare in legalitate....:O Ciudata decizie, trebuie sa fiu atent pe viitor ca mai am niste undite si rachete de tenis cumparate de la acelasi magazin odata cu arma aia :D. Poate pe viitor se mai naste o lege si daca nu aflu de ea la timp o sa fiu pus in aceiasi situatie
Va salut.
In anul 1999 sau 2000 am achizitionat o arma cu aer comprimat doar pe baza CI. Anul trecut am vrut sa-mi cumpar bile de plumb pentru ea (alice) si mi s-a spus ca trebuie permis de la politie.
Bun... pana aici.
In toamna m-am prezentat la arme si munitii ca sa intru in legalitate. Le-am spus povestea, mi s-a spus ca termenul de declarare a trecut, am mers in acea saptamana dupa arma in satul in care era depozitata si am predat arma (o arma chinezeasca de 5.5 mm de tir). Normal, s-a deschis dosar penal pentru nu stiu ce incalcare a regimului arm&mun iar saptamana trecuta am primit acasa rezultatul ordonantei de la procuratura cu scoaterea de sub urmarirea penala si plata unei amenzi administrative de 200RON si 30RON cheltuieli. Pe langa asta se dispune si confiscarea armei.
Cu amenda sunt de acord, o voi plati, dar cum pot face sa obtin inapoi arma? Eu vroiam sa intru in legalitate cu acea arma, de aceea m-am prezentat la sediul Politiei cu ea. altfel o aruncam la fier vechi, si cu banii pe care ii dau pe amenda luam una legal.
Ceva sfaturi? Stiu doar ca pot depune plangere in termen de 20 de zile la procuratura.Oare cum sa o formulez?