norconia a scris:
Cu amenda sunt de acord, o voi plati, dar cum pot face sa obtin inapoi arma? Eu vroiam sa intru in legalitate cu acea arma, de aceea m-am prezentat la sediul Politiei cu ea. altfel o aruncam la fier vechi, si cu banii pe care ii dau pe amenda luam una legal.
Ceva sfaturi? Stiu doar ca pot depune plangere in termen de 20 de zile la procuratura.Oare cum sa o formulez?
Mai inainte de a merge la Politie, trebuia sa te consultati cu un avocat..asa...este tardiv.
Deci,
Corect a solutionat procurorul de caz dosarul ! In privinta confiscarii armei, procurorul a aplicat corect legea, vazand prev.art.118 Cod penal.
Din pacate arma nu o vei ma recupera.
Prin acea ordonanta de sup, procurorul a dispus aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ (prev.de art.91 Cod pen. coroborat cu art.18 ind.1 Cp).
Executarea sanctiunii cu caracter administrativ a amenzii se efectueaza potrivit art.442 si art.443 cpp (art.249 ind.1 cpp).
Poti face plangere impotriva ordonantei de sup in 20 de zile de la instiintarea prev.de art.246 cpp.
Punerea in executare a ordonantei prin care s-a aplicat sanctiunea cu caracter administrativ a amenzii se face dupa expirarea termenului de 20 de zile, iar daca s-a facut plangere si aceasta a fost respinsa, dupa respingerea acesteia.