avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pusca cu aer conditionat - confiscata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pusca cu aer conditionat - confiscata

Va salut.
In anul 1999 sau 2000 am achizitionat o arma cu aer comprimat doar pe baza CI. Anul trecut am vrut sa-mi cumpar bile de plumb pentru ea (alice) si mi s-a spus ca trebuie permis de la politie.
Bun... pana aici.
In toamna m-am prezentat la arme si munitii ca sa intru in legalitate. Le-am spus povestea, mi s-a spus ca termenul de declarare a trecut, am mers in acea saptamana dupa arma in satul in care era depozitata si am predat arma (o arma chinezeasca de 5.5 mm de tir). Normal, s-a deschis dosar penal pentru nu stiu ce incalcare a regimului arm&mun iar saptamana trecuta am primit acasa rezultatul ordonantei de la procuratura cu scoaterea de sub urmarirea penala si plata unei amenzi administrative de 200RON si 30RON cheltuieli. Pe langa asta se dispune si confiscarea armei.
Cu amenda sunt de acord, o voi plati, dar cum pot face sa obtin inapoi arma? Eu vroiam sa intru in legalitate cu acea arma, de aceea m-am prezentat la sediul Politiei cu ea. altfel o aruncam la fier vechi, si cu banii pe care ii dau pe amenda luam una legal.
Ceva sfaturi? Stiu doar ca pot depune plangere in termen de 20 de zile la procuratura.Oare cum sa o formulez?
Cel mai recent răspuns: norconia , utilizator 14:41, 26 Martie 2008
norconia a scris:

Cu amenda sunt de acord, o voi plati, dar cum pot face sa obtin inapoi arma? Eu vroiam sa intru in legalitate cu acea arma, de aceea m-am prezentat la sediul Politiei cu ea. altfel o aruncam la fier vechi, si cu banii pe care ii dau pe amenda luam una legal.
Ceva sfaturi? Stiu doar ca pot depune plangere in termen de 20 de zile la procuratura.Oare cum sa o formulez?

Mai inainte de a merge la Politie, trebuia sa te consultati cu un avocat..asa...este tardiv.

Deci,
Corect a solutionat procurorul de caz dosarul ! In privinta confiscarii armei, procurorul a aplicat corect legea, vazand prev.art.118 Cod penal.
Din pacate arma nu o vei ma recupera.

Prin acea ordonanta de sup, procurorul a dispus aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ (prev.de art.91 Cod pen. coroborat cu art.18 ind.1 Cp).
Executarea sanctiunii cu caracter administrativ a amenzii se efectueaza potrivit art.442 si art.443 cpp (art.249 ind.1 cpp).

Poti face plangere impotriva ordonantei de sup in 20 de zile de la instiintarea prev.de art.246 cpp.
Punerea in executare a ordonantei prin care s-a aplicat sanctiunea cu caracter administrativ a amenzii se face dupa expirarea termenului de 20 de zile, iar daca s-a facut plangere si aceasta a fost respinsa, dupa respingerea acesteia.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Sa inteleg ca nu ar fi existat nici o alta cale de intrare in legalitate....:O Ciudata decizie, trebuie sa fiu atent pe viitor ca mai am niste undite si rachete de tenis cumparate de la acelasi magazin odata cu arma aia :D. Poate pe viitor se mai naste o lege si daca nu aflu de ea la timp o sa fiu pus in aceiasi situatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva ordonantei procuror Borza Borza Sa dispus ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ pentru doi invinuiti care au comis fapte prev de ... (vezi toată discuția)
Mustrare sau amenda administrativa ana64 ana64 buna ziua, am o neclaritate vis-a-vis de inlocuirea raspunderii penale. pentru un caz de furt calificat in care prejudiciul a fost recuperat integral ... (vezi toată discuția)
Art 278 ind.1 c.p.p. si art 2781 c.pr.pen? desirelia75 desirelia75 am depus o plangere la parchet impotriva ordonantei de neancepere a urmaririi penale si dupa 2 luni am primit si rasp prim procurorului,asta dupa ce am depus ... (vezi toată discuția)