Buna ziua !
Soția mea a lucrat fara contract in Italia in urma cu 3 ani . A lucrat la o familie de italieni , făcând curățenie, mâncare , având grijă chiar si de copii acestora. Lucra 12 ore la zi cu 900 de euro pe lună . De cand a angajat-o , A dus-o cu zaharelu luna de luna ca ii va face contract de munca , si tot asa . Pana au trecut 3 ani . Am aflat de curând tot de pe grupurile de socializare ca ar fi o posibilitate de a da angajatorul in judecata .. Este adevarat ? Se poate ? Care ar fi urmările daca as face acest lucru ?
Mentionez ca ea nu a vrut sa lucreze fara contract de munca , a lucrat atâtea ani pt ca aveam doi copii in Romania , eu nu lucram si ne trebuiau banii, chiar si acei 900 de euro erau foarte bine veniți la timpul acela .
In momentul de față suntem tot in Italia doar ca am schimbat domiciliul, Acum lucrez si eu si ea cu acte în regulă,doar ca sezonier , Pe timp de vara . Contract de munca pe 3 luni . Iar pe timp de iarnă ea lucreaza ca vacanta la o bătrână, se roagă de angajator sa ii faca contract dar acesta ia zis ca ii face doar cu condiția să plătească ea toate taxele către stat , din salariul de 800 de euro pe lună, lucrând 24 din 24 având liber doar 4 ore pe saptamana , duminică.
Oare putem face ceva ? Mă puteți ajuta cu un sfat va rog frumos ?