avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate Flavius Ciprian

Activitate Flavius Ciprian

Răspuns la discuția La ce pedeapsa sa mă aștept?

Va mulțumesc foarte mult pentru raspuns.
Încă o întrebare aș mai avea, care sunt conditiile acordarii unei noi suspendari, si daca poate fi posibila in cazul mai sus mentionat?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:
Răspuns la discuția La ce pedeapsa sa mă aștept?
Da. In timpul termenului de supraveghere, care se finalizeaza in aprilie 2020. Insa celelalte 2 infracriuni inca nu au ajuns pe rolul judecatoriei.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

A savarsit infractiunile in termenul de supraveghere?

Buna seara.
Dupa o condamnare la 1 an si 4 luni cu suspendare, s-au intamplat 2 noi infractiuni, respectiv 2 dosare penale pentru coducere fara permis si alcoolemie peste limita legală.

La ce pedeapsă totală cu executare să mă aștept?

Vă mulțumesc anticipat pentru timpul acordat.
Buna ziua. In cazul in care , dupa 2 dosare penale in care condamnarile au fost o amenda penala achitata de 9 luni si a-2a condamnare la 1 an si 4 luni cu suspendare care a ramas definitiva acum 14 luni, de drept se poate merge la examen/oras pentru redobandirea permisului.

Intrebarea mea este, daca a intervenit un al 3-lea dosar penal pe tru coducere cu permisul suspendat, acest dosar inca nefiind pe rol, se mai poate obtine redobandirea pana la solutionarea celui de-al 3-lea dosar penal?
Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la aceasta intrebare?
Care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru a primi pedepasa cu executare in regim de detentie la domiciliu?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Ce se va întâmpla mai departe?
Condamnarea cu suspendare a ramas definitiva în 22 Aprilie 2018. A fost condamnat la 1 an si 4 luni cu suspendare si 2 ani supraveghere prin serviciul de probațiune. A avut si 200 de ore de muncă în folosul comunității pe care le-a executat.
De această dată a fost prins cu permisul anulat și 0.99 alcool pur in aerul expirat. El sustine ca a consumat 6 beri la 0.50ml și i se pare extrem de mare îmbibația alcoolică.

Ana-Maria Dutescu a scris:

Depinde de condamnarea cu suspendare. Daca faptele sunt concurente, sunt sanse la suspendare. Daca a doua e recidiva post condamnatorie, nu mai e nici o sansa.
Incercati sa contestati rezultatele de la probele de sange, cine stie...

Răspuns la discuția Ce se va întâmpla mai departe?
Avem nevoie de un avocat din mun. Dorohoi jud.Botosani sau împrejurimi pentru reprezentare. Este cineva disponibil pentru proces atunci cand va avea loc? Va rog sa ma contactati.
Buna ziua.
După 2 condamnari penale, respectiv o amenda de 3600LEI si o a 2-a condamnare 1 an si 4 luni cu suspendare, ambele penteu conducere sub influenta alcoolului.

De curand, individul a fost prins în trafic conducand cu permosul anulat si cu o imbibatie de 0.99mg/l in aerul expirat.

Ce șanse avem pentru el să nu fie condamnat cu executare?
Buna dimineata,
Am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv cu putință în a explica sitiația.

Am fost condamnat pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie peste limita legala la o amenda penală, si ca atare, anularea permisului de conducere.

Fiind în incapacitatea de a plăti, am fost nevoit să plec la muncă în strainătate, voiam să fac asta 2 luni, însă contractul de muncă s-a semnat pe o durată de 1 an de zile.
M-am întors de curând în țară și am achitat amenda penală, dupa 1 an si 2 luni aproximativ de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești.
Pentru a redobândi permisul de conducere, din ceea ce am citit în noul cod penal, trebuie să treacă 6 luni de la ispășirea pedepsei amenzii, ceea ce va fi efectov în data de 10 august 2019, aceasta fiind data la care se vor împlini cele 6 luni de la achitarea amenzii.

Intrebarea mea este următoarea:
- formulând o cerere in instanță, fiind asistat de un avocat, instanta poate dispune o hotarare judecatoreasca pron care pot redobandi permisul de conducere mai devreme de 10 august 2019, avand in vedere faptul că amenda a fost plătită după 1 an si 2 luni, iar cumulat cu inca cele 6 luni ar insemna 1 an si 8 luni de la anularea permisului si recapatarea dreptului de a ma inscrie la examenul auto pentru redobandirea permisului de circulatie?

Dacă există o asemenea situație, aș dori sa fiu asistat de un avocat. Ca urmare, dacă există aceasta posibilitate, va rog să mă contactați pentru un contract de mediere.

Cu stimă,
Flavius Ciprian