avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Activitate Mamaica

Activitate Mamaica

Buna ziua. Cum se poate face o contopire a 2 mandate ( unul pe vechiul cod si unul pe noul cod) pentru a se aplica legea cea mai favorabile?
În martie 2018, o pers a fost condamnată la 8 ani ( formată dintr o pedeapsa de 6 ani la care sa adăugat un spor de 2 ani din alți 6 ani).
În nov. 2018 aceeași pers a fost condamnată dupa vechiul cod( fapte săvârșite în 2012 si 2013) la 5 ani si 6 luni ( formată din o pedeapsă de 4 ani la care sa adăugat un spor de 1/3 din alta pedeapsa).
La contopirea celor 2 mandate de 8 ani si 5 ani si 6 luni, s- au desconopit ambele mandate si a ramas cu pedeapsa de 6 ani la care i-a dat un spor de 7 ani ( 4+ 2+4+4+3,6+3,6 ani).
Va rog sa ma ajutati, daca stiti vreo rezoluție a unei instanțe, sa fie facuta contopire a dupa vechiul cod, fiind mai favorabile lui.
Sau sa se contopit cele 2 mandate fara sa se fi descontopit, adică la mandatul de 8 ani sa-i fi dat 1/ 3 din cele de 5 ani si 6 luni. Sa primească pedeapsa de 9 ani si 10 luni, în loc de 13 ani cât are acum.
Va multumesc!
Buna ziua! Copilul meu implineste 2 ani pe data de 29.10.2019, cand ar trebui sa ma reintorc la munca? Multumesc!
Buna ziua! Ce se poate face in situatia aceasta? Ambii parinti ai mamei mele sunt morti si vor sa dezbata mostenirea, insa acum dupa fff multi ani, sunt 6 copii, au sesizat ca numele si prenumele tatalui lor e gresit in certificatul de nastere a 3 dintre ei... adica in loc de Eftimie Necula e scris gresit Eftime Neculai.
Va rog sa ne indrumati unde sa mergem si ce se poate face in aceasta situatie?
Va multumesc din suflet!