avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Activitate Anca Dom1

Activitate Anca Dom1

Răspuns la discuția Concediu de odihna
Asta am citit. Dar este usor interpretabil.

Cornel Vasile a scris:

Codul Muncii
art. 148
...
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

Poate angajatorul obliga angajatul sa isi ia concediu 10 zile consecutive ? In cazul in care nu, care este temeiul legal?
In caz de sistare a furnizarii gazelor, furnizorul are dreptul sa ceara taxa de deconectare si taxa de reconectare? Acest lucru este mentionat in vreo lege?
Am scris "am luat la cunostinta", data si semnătura, doar pe exemplarul lor.

Cornel Vasile a scris:

Actul aditional este semnat de dvs.?

Exista înștiințare, referat, decizie si act adițional.

Cornel Vasile a scris:

Exista decizie sau act aditional de modificare a functiei?

Nu stiu sigur. De aceea va solicit ajutor. Ma gandesc sa contest decizia in urma căreia am fost făcută femeie de serviciu în mod abuziv, consider eu.

Cornel Vasile a scris:

Ce obiect ar avea actiunea dvs in instanta ?

Sunt angajata intr-o institutie publica. Am dat concurs in anul 2016 pentru functia de ingrijitor. Dupa nenumarate amenintari precum ca nu am diploma de ingrijitor (la angajare nu mi s-a cerut asa ceva), precum sa sunt angajata ilegal, precum ca v-a trebui sa restitui toti banii incasati, mi-au dat astazi un act aditional prin care se modifica functia in femeie de serviciu. Mentionez ca sunt studenta in anul 3 la Facultatea de Litere. Acum, mi s-a ivit o alta oportunitate de job de nerefuzat. Urmează sa-mi dau demisia. De asta ma interesa, daca dupa încetarea contractului de muncă pot sa fac demersurile necesare pentru a-mi gasi dreptatea.


editat : citare raspuns anterior
Pot da in judecata angajatorul chiar dacă îmi voi da demisia?
Discuție Lămurire
Am fost angajată într-o instituție de stat pe postul de îngrijitor (in acel moment eram primul an la facultate, studii superioare in curs). Aceasta a fost opțiunea mea la momentul respectiv. Studiile medii necesare pentru acel post erau 10 clase finalizate. Am sustinut concurs, proba dosarului si interviul. În prezent, directorul vrea sa imi desfacă contractul de muncă pe motiv că nu am nici o diplomă care atestă calificarea de îngrijitor. Ba, mai mult, ma ameninta cu restituirea banilor încasări in toti acesti ani. Ce pot face?
Discuție Decizie
Am primit o decizie de suspendare a contractului de muncă pe motiv că instituția nu mai are bani să plătească angajații. Decizia este constituită în baza referatului nr. .... . Este vreo baza legală prin care pot cere o copie a acestuia?