avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate COSTACHE AURORA

Activitate COSTACHE AURORA

Buna seara tuturor,

Va expun urmatorea situatie cu rugamintea de a-mi transmite opiniile dumneavoastra. O societate incheie cu o societate de leasing un contract de garantie imobiliara pentru un numar de contracte de leasing al caror beneficiar este o alta societate. La scurt timp de la data incheierii contractului de garantie imobiliara, firma care a garantat cu un teren pentru firma care a incheiat contractele de leasing intra in insolventa. In acelasi timp firma beneficiara a contractelor de leasing inceteaza a mai face plati si in consecinta firma de leasing declanseaza executarea silita incercand prin executor sa-si recupereze debitele din vanzarea terenului cu care garantase firma impotriva careia se deschisese procedura insolventei. Evident acest lucru nu se poate realiza intrucat deschiderea procedurii insolventei suspenda orice masura de executare silita.
In acest moment impotriva firmei care a garantat cu terenul s-a declansat falimentul.
In ce masura credeti firma de leasing isi mai poate recupera debitul, prin inscrierea creantei sale in tabloul creditorilor, termenul de inscriere fiind demult depasit?
Răspuns la discuția RECURS ACTIUNE IN PRETENTII
Va multumesc! Asa ma gandeam si eu...hotararea a fost data fara drept de apel, valoarea pretentiilor este sub limita prevazuta de 282 ind 1 Cproc civ. Aveam nevoie doar de o confirmare din partea cuiva cu mai multa experienta!!
Răspuns la discuția RECURS ACTIUNE IN PRETENTII
Valoarea pretentiilor este sub limita impusa de art. 282 ind 1Cproc civ...deci ar fi aplicabile preved art. 304 ind 1. Nesiguranta mea venea din faptul ca nu stiam daca pot repune indiscutie fondul, sau pot invoca unul din motivele de recurs prevazute de art. 304 C proc civ. Inteleg insa ca oricum un motiv de recurs trebuie invocat. Va multumesc oricum!
As dori sa supun atentiei dv. urmatoarea situatie. Reprezint unul dintre parati intr-o actiune in pretentii pentru care a fost data o sentinta favorabila Reclamantului. Intentionez a face recurs, am insa unele indoieli daca procedez corect avand in vedere ca sunt la inceput de drum. Actiunea fiind din categoria celor care nu poate fi atacata cu apel, consider eu ar trebui sa se supuna prevederilor art. 304 ind 1 C proc. civ. In fond in intampinare am invocat lipsa calitatii procesuale pasive a paratei pe care o reprezint, exceptie care a fost respinsa de instanta de fond. De asemenea am chemat in garantie pe cel considerat de mine raspunzator.
Pot invoca in recurs din nou exceptia calitatii procesuale pasive? Pot adauga mai multa practica juciciara in dovedirea sustinerilor mele?
Inteleg ca recursul se depune sub sanctiunea nulitatii la instanta acarei hotarea se ataca, deci o depun la judecatorie care ulterior o trimite Tribunalului?

Răspuns la discuția avocat maestru
Ceva practica am facut.....am experinta de 2 ani si ceva ca si consilier juridic. Am decis insa ca vreau sa merg mai departe si de aceea m-am hotarat anul acesta sa dau examen de admitere in Baroul Sibiu. Am terminat facultatea in 2001...am parasit Romania in 2002 si m-am reintors in 2007 si de aceea mi-a fost tare greu sa ma reintegrez....lucrez inca la asta.
Discuție avocat maestru
Buna ziua tuturor,

As dori sa va cer sfatul in legatura cu urmatoarea problema: imi doresc foarte mult sa intru in avocatura si sunt dispusa sa investesc timp, munca si chiar bani pentru a reusi. Am insa o foarte mare problema zic eu...nu cunosc nici un avocat maestru care sa ma indrume pe perioada stagiului. Nu vreau sa ajung in situatia in care odata examenul de admitere promovat sa nu pot gasi un avocat cu care sa lucrez.
Ma gandeam sa depun cv-ul la cateva din cabinetele din oras insa nu stiu daca ma va ajuta cu ceva. Voi ce credeti? Cei care ati trecut prin stagiatura cum ati procedat?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Sunt foarte surprinsa de faptul ca unbr a decis organizarea unei sesiuni de admitere in profesie in luna februarie 2010. Am aflat astazi despre acest examen si nu m-am hotarat daca sa particip sau nu......mi se pare ca nu am suficient timp pentru o pregatire temeinica. Am aflat de pe forum ca exista sinteze ale materiilor ce urmeaza a face obiectul examinarii si as dori sa stiu de unde le pot achizitiona.
In acelasi timp, am absolvit facultatea de Drept "Simion Barnutiu" si stiu ca domnul Les, decanul facultatii si autorul unui tratat de drept procesual civil destul de stufos (cam o mie de pagini) este deosebit de exigent cand vine vorba de materia dumnealui. Credeti ca ar trebui sa invatam dupa cursul dumnealui?
In data de 09.09.2009 a fost emisa decizia de impunere pentru impozitele datorate pe cladiri si terenuri de catre o societate. Decizia cuprindea inclusiv majorarile de intarziere. Societatea a platit integral impozitele datorate, dar nu a achitat si majorarile de intarziere. In data de 05.10.2009 a fost emisa instiintarea de plata (act premergator al executarii silite) prin care sumele datorate ca majorari de intarziere au fos trecute in contul curent. Nu am achitat aceste sume si in data de 03.11.2009 a venit si somatia de plata prin care majorarile de intarziere au fost trecute debit. Putem face contestatie la executare pe motiv ca sumele percepute nu au fost corect individualizate debit in loc de majorari de intarziere?
Multumesc!
Din pacate termenul a expirat. De altfel am facut o astfel de cerere in anulare, numai ca dintr-o gresala am confundat zilele in care se solutiona cererea. Inteleg ca va fi respinsa pe motiv ca este nesustinuta.....mai este ceva de facut, putem apela la dreptul comun?
Este posibil ca prin cererea de anulare a somatiei de plata sa se solicite anularea in parte a somatiei de plata, respectiv micsorarea cheltuielilor de judecata pretinse de Reclamant? Mentionez ca debitul a fost achitat integral inainte emiterii somatiei de plata, ca debitorul nu a depus intampinare si nici nu s-a prezentat la proces. Este tardiv sa solicitam o micsorare a cheltuielilor de judecata?