avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate sohan

Activitate sohan

Cum si daca se mai poate obtine carnet de rentier in prezent ? Ce documente sunt necesare ? Multumesc
Nu este destul de clar tinand cont de faptul ca am primit 2 raspunsuri contradictorii de la acest site . Intrebarea s a tratat fie cu superficialitate, fie nu toti cunosc prevederile legale in totalitatea lor. Multumesc
Am gasit un articol pe un site despre acest subiect la care mi ati trimis un raspuns si ptr care,va multumesc. Il redau mai jos :
"La transferul dreptului de proprietate și al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcțiilor de orice fel și a terenurilor aferente acestora, precum și asupra terenurilor de orice fel fără construcții, contribuabilii datorează un impozit care se calculează prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabilește prin deducerea din valoarea tranzacției a sumei neimpozabile de 450.000 lei”,
Pana aici imi este clar . Ce urmeaza in articol insa imi ridica semne de intrebare la care as dori o lamurire. Multumesc . Redau mai jos continuarea articolului cu problema privind impozitul pe venit obtinut din vanzarea terenului:
"
Atenție! În cazul moștenirilor, contribuabilii sunt scutiți de impozit, însă doar dacă succesiunea este dezbătută și finalizată în cel mult doi ani de la decesul autorului succesiunii. Dacă se depăsește termenul de doi ani, moștenitorii datorează un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale."
Buna ziua , va rog sa mi spuneti ce impozit platesc in situatia in care vand un teren agricol mostenit de la parinti