avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate petros1

Activitate petros1

Care sunt regulile dupa care se imparte terenul (agricol, fâneață etc).
Suntem 5 frati. majori, fratele mai mare sustine că el fiind cel mai mare are dreptul sa își aleagă teren sau alte bunuri unde vrea el, nu vrea sa împărtim in mod echitabil terenul. Mentionez ca terenul este de mai multe categorii si productiv și mai putin productiv. El vrea sa iși aleagă numai acolo unde este productiv. Întrebare : daca ajungem in instanta, aceasta după ce criterii va stabili impartirea terenului, va tine cont de faptul ca el este cel mai mare ? Va pune parcelele in ordine varstei, de la cel mai mare pana la cel mai mic in cote egale?
Spunrti-mi va rog are el drptul sa aleagă unde vrea ? exista in codul civil asa ceva sau numai abureli de la el. Multumesc.
Spuneti-mi va rog daca este legal sa vina in control numai un inspector de la OPC sau inspectia sanitar?
Mai demult am citit undeva că este obligatoriu sa mearga cate 2 persoane (inspectori) in control pentru evitarea coruptiei.
Va rog daca imi puteti spune actul normativ care reglementeaza aceasta situatie.
Tot vine o persoana de la o anumita institutie și face pe grozavu, ma ameninta cu amenda, etc.
Spuneti-mi va rog echipamentul individual de lucru este obligatoriu ?, nu de protectie
in fabrica de mobila , in textila , fabrica de incaltaminte, etc. referire la act normativ. Va multumesc.
Spuneti-mi va rog care este ultima modificare a Ordinul 824 din 5 iulie 2006 (Ordinul 824/2006)pentru aprobarea Normelor privind organizarea si functionarea Inspectiei Sanitare de Stat.
Va multumesc !

Spuneți-mi va rog Ordinului M.S. nr. 1078 din 2010 privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare şi a structurii organizatorice ale direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, a fost pubicat pe saitul Ministerului Sanatatii ca si proiect de modificare in niembreie 2011.
A fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei in dec 2011 sau ian 2012? pentru ca a disparut de pe sait si nu știu daca a fost publicat in MO.
Va multumesc !
Am absolvit facultatea de drept Lucian Blaga Sibiu in 2009.
Lucrez la Directia de Sanatate Publica ca asistent igiena.
Spuneti-mi va rog se poate sa fiu promovat ca si personal cu studii superioare, sa fiu incadrat in alta grila de salarizare ?
Va rog daca se poate cateva referinte la Ordonante, Legi, Hotarari care prevad acest lucru. Multumesc.
Daca s-a aprobat cererea de avansare in clasa,de catree directorul autoritatii si serviciul RUNOS refuza sa organizeze concursul prin rea vointa, necerand avizul ANFP (sau alte motive pentru a împiedica pe cea in cauza) pentru organiza concurs de promovare in clasa prin transformarea postului. Ce se poate face ?
Lucrez in DSP de mai mult de 10 ani, la compartiment Control in Sanatate Publica, in 2008 am terminat facultatea de Drept, am obtinut și licenta. Am depus cerere de promovare la conducerea unitatii de atunci incoace și pana in 2010. La unele am primit raspuns , la unele nu am primit raspuns. Ultima cerere am depus-o in noiembrie 2010, la care nu am primit nici un raspuns. La celelalte am primit raspuns negativ de fiecare data. Legea spune llllegea 188/1999 ”daca conducatorul unitatii considera ca sunt necesare studiile”. In alte judete cu ]aceeasi licenta in drept au fost promovati, la mine de ce nu se poate. Pe ce criterii se stabilesc daca studiile sunt necesare sau nu. In activitatea pe care o desfasor respectiv control avem de aplicat legislatia in vigoare, indrumare , consultanta, sanctiuni contraventionale. Mentionez ca am avut calificative foarte bine. Daca refuza in continuare sa ma priveze de acest drept de a promova, va rog spuneti-mi unde sa ma adresez. Astept raspunsurile D-voastra și multumesc anticipat. Petros.