avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanAdrian21

Activitate BogdanAdrian21

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Suntem un Composesorat din Jud. Cluj si dorim sa infiintam o ferma de ovine. Am vrut acest lucru si in trecut, dar ne-am lovit de avizarea exploatatie de catre DSVSA care nu permitea autorizarea Composesoratelor. Intrebarea noastra acum este daca in acest moment Composesoratele pot obtine cod de exploatatie de la Directia sanitar veterinara sau nu?

Multumesc.

Multumesc.
Buna ziua,

Sunt presedintele unui Composesorat, iar de curand am observat ca punerea in posesie, titlul de propreietate eliberat in 2009 si ulterior intabularea nu corespund ca amplasament cu terenul pe care noi il utilizam. Noi avem 2 CF-uri vechi, unul de padure si pasune improprietariti in 1912 la formarea Composesoratului si unul de pasune cumparata de vechii membrii composesori tot in 1912. Suprafetele celor 2 CF_uri se inchid aproximativ pe titlul. Noi de 10 ani primim adeverinta de la primarie pentru o suprafata de pasune pe care o avem in CF dar acum am observat ca nu o avem nici intabulata nici in titlu. Suprafata care sustin cei de la primarie ca este pasunea in titlu apare ca "Teren cu vegetatie forestiera neinclusa in amenajamentul silvic" si are o tarla si o parcela diametral opusa fata pasunea pe care o utilizam.

Se poate solicita acum o eliberare de titlu pentru aceasta pasune chiar daca ulterior eliberarii acestui titlu suprafata detinuta ar fi mai mare decat suprafata din vechiile CF_uri?

Multumesc.
Răspuns la discuția Divort
Multumesc. Si poate sa obtina o sentinta care sa ma oblige pe mine sa platesc pensia alimentara doar prin virament bancar ?
Discuție Divort
Buna ziua,

Doresc sa va cer parerea intr-o chestiune legata de incheierea unei tranzactii intr-un divort. Sotia mea doreste cu orice pret ca in tranzactia de divort sa scrie urmatorul paragraf: "Pensia de întretinere se va achita prin virament bancar până în data de 15 ale fiecărei luni, în contul RO............ deschis la ................... pe numele dnei.... ". Ma impacteaza acest paragraf daca vreau de exemplu sa imi achit obligatiile de tata in natura ?

Multumesc.