avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate cris2020

Activitate cris2020

Răspuns la discuția Dezbatere moștenire
Mulțumesc!
Tata a decedat în mai 2018. Suntem două surori și mama e in viață. In urma decesului tatălui au rămas un apartament și o casă. Mama are o oarecare afinitate față de sora mea. Înainte de dezbatere care va fi peste 15 zile sora și mama au fost deacord să-mi de-a partea lor de la casă și eu să cedez partea mea de apartament. Dacă ele cedează în favoarea mea eu devin proprietar automat pe partea moștenită de la tata. Pot să mă mut la casă și să fiu proprietară in baza certificatului de moștenitor?


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ati putea justifica ieșirea din casa daca ati dovedi că este în pericol viața copilului daca sta in casa.
Dacă ați ieși din casa unde ati sta 60 de.minute?

Avem posibilitatea să mergem la o grădină îngrădită cu gard în perimetru localității.
Se poate ieși din apartament și in cazul in care se dezinfectează pe casa scării și subsol cu dezinfectanți care au în fișa tehnică reacții adverse și pot fi periculoase pentru copii. Pe anunț scrie că nu este voie sa ieși din casă 50 de min. Dar se poate inhala substanța mai ales că avem copii de 4 luni, 3 ani și nu știm dacă acele reacții adverse nu ar putea face rău copiilor. In adeverințe nu sunt prevăzute astfel de situații. Cum motivam ieșirea noastră în astfel de situații încât să nu luăm amendă?
Nu este nicio problema daca nu a depus chitanta, facura la dosarul de fond? Intreb deoarece stiu ca nu ma reprezinta fara sa-l platesc din nou si daca aceste aspecte pe care le-am spus mai sus nu sunt o piedica in a putea recupera cheltuilelile.
S-a precizat la ultimul termen ca se vor cere oe cale separata dar cum facem dovada pentru ca nu exista la dosarul de fond nicio chitanta cu banii incasati de avocat.? A facut chitanta dar nu exista la dosar!
Daca la dosarul de fond, judecat
si avand hotarare definitiva si irevocabila nu exista chitanta de onoariu avocat atasata in dosar ci doar imputernicirea avocatiala ce sanse sunt ca sa cerem cheltuieli de judecata pe cale separata si sa obtinem cheltuielile cu onorariu de avocat. Acestea nu au fost solicitate pana la incheierea procesului, nu sunt prevazute in sentinta si vrem sa le cerem pe cale separata. Daca s-a omis chitanta cu onorariu la dosar se poate cere cheltuiulile pe cale separata?