avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Activitate mario2006

Activitate mario2006

Bună ziua!

Solicit și eu o clarificare în următoarea problemă : sunt angajatul unei societăți pe acțiuni, care are unic acționar consiliul local al localității unde domiciliez. Societatea funcționează în conformitate cu Legea 31/1990, ca orice societate comercială, are buget propriu de venituri și cheltuieli (se autofinanteaza), deciziile sunt luate de către membrii CA.
În acest moment, în cadrul societății este nevoie de o modificare a organigramei (angajare de personal suplimentar) deoarece activitatea societății este în plina dezvoltare. Totodată, la propunerea directorului societății, exista un plan de majorare venituri salariale pentru fiecare palier al organigramei. Însă, departamentul juridic al societății se opune acestor acțiuni pe motiv ca legea bugetului pe anul 2021 nu permite aceste lucruri (angajări noi, creșteri salariale) și pe motiv ca societatea este o societate transformata dintr-o fosta societate de stat cu mulți ani în urmă.

Întrebarea mea este: societatea la care sunt angajat se supune legii bugetului 2021 și are anumite restricții de angajare, majorare venituri salariale sau este o societate comerciala de sine stătătoare, din moment ce funcționam ca orice societate comercială din aceasta țară și se pot lua orice decizii de către director și CA?
Răspuns la discuția Sesizare Potectia Copilului
Concubinul nu este din localitatea in care are domiciliul fosta soție. Știu de la copilul meu ca vine de vinerea si pleacă duminica. În plus, informația este confirmata de prezența automobilului sau în parcare în toată această perioadă. Vreau sa fiu înțeles corect. Nu ma interesează decât faptul că sunt tată, parinte și vreau să-mi protejez copilul în această perioadă. Am și drepturi nu numai obligații. Am o autoritate părintească pe care trebuie sa mi-o exercit și nu pot face asta fără o autoritate a statului și nu știu cui să mă adresez.

When a scris:

Întrebarea era alta, dacă are sens sesizarea la Protecția Copilului. Răspunsul este Nu. Nu vor face nimic, mama se va răzbuna pe copil și pana la sfârșitul epidemiei o sa va împiedice comunicarea.
Cum știți ca vine invizita concubinul? Poate locuiește acolo.

Buna ziua,
Sunt divorțat si copilul locuiește împreună cu mama lui. În această perioadă mă conformez stării de urgență și nu am mai vizitat copilul, luând contact cu el prin mijloace de comunicare la distanță. Fosta mea soție mi-a transmis inclusiv prin sms să stau departe de copil în aceasta perioada. Însă, în același timp, ea își primește în casă concubinul care vine la fiecare final de săptămâna de la București. Cum este protejat copilul meu de către mamă in acest fel si care este interesul său superior în aceasta perioadă? Pot face ceva în acest sens astfel încât pe perioada de urgență să nu mai intre în contact cu acea persoană? Este oportun să fac reclamație la Protecția Copilului sau la poliție?
Răspuns la discuția Partaj după divorț
Nu, în niciun caz. Este o persoana care a ajuns la concluzia că îi trebuie bani din ce în ce mai mulți și nu știe de unde să-i ia mai repede...

pentru a raspunde folositi butonul raspunde, nu citeaza, multumesc.
Buna ziua,
Am divorțat de fosta mea soție în iulie 2018, la notar, amiabil. În ceea ce privește împărțirea bunurilor am procedat tot amiabil, astfel: pentru bunurile din casă am lăsat-o să ia tot ce își dorește, restul bunurilor rămase luându-le eu. Fac precizarea ca toate acestea le-am mentionat într-un proces verbal împreună cu fosta mea soție, în prezența a doi martori. În ceea ce privește apartamentul în care locuiam, acesta l-am vândut împreună la câteva luni de la divorț,cumpărătorul plătindu-ne banii în cote egale de 50%, prin contract de vânzare cumpărare în fața notarului. Acest apartament a fost cumpărat prin credit ipotecar în timpul căsătoriei, eu având veniturile majore, cu mult superioare față de fosta mea soție, motiv pentru care creditul a fost aprobat la momentul respectiv (în contract am fost titulari amândoi). Timp de 10 ani am plătit singur rata apartamentului din contul personal de salariu, toate utilitățile, alte rate, etc., fosta soție nefiind implicată deloc în aceste lucruri. La momentul divorțului și ulterior al vânzării, apartamentul era achitat, După aproape 1 an si jumătate, fosta mea soție îmi reproșează că trebuia sa primească mai mult de 50% din valoarea apartamentului, având în vedere că are si copilul cu ea și nevoile sunt mai mari. Eu am alt punct de vedere în sensul că am oferit o soluție amiabila, certă, atâta timp cât plătesc și pensie de întreținere copilului. În plus, eu pot dovedi oricând că am avut venituri cu mult mai mari (prin înscrisuri si martori), ca am plătit ratele si toate utilitățile lunare și consider că eu eram cel îndreptățit să solicit cota parte mai mare procentual din vanzarea apartamentului. În concluzie, la 1 an jumătate de la divorț și dupa ce apartamentul a fost vândut în cote egale, fosta mea soție mai poate să-mi deschidă proces de partaj si sa solicite alti bani? Sau eu pot să fac același lucru? Este posibila aceasta varianta?
Răspuns la discuția Program vizita minor
Mulțumesc mult pentru sfaturi!

Răspuns la discuția Program vizita minor
Eu nu presupun ca mama nu il lasă, ci este o certitudine. Exista înscrisuri (email, sms) in care mi se comunica in scris ca nu lasa copilul la mine pentru ca am indraznit sa imi refac viata după divorț. Toate acestea sunt depuse la dosar ca si probe. Eu înțeleg situația actuală generata de situația de urgență, ma voi supune regulilor, vorbesc cu copilul prin telefon pentru a-l proteja și a privi interesul superior al sau dar nu cred ca este un normal ca aceste reguli sa fir doar pentru tatăl lui și pentru alte persoane nu. Interesul superior al copilului unde este când intra in contact cu un străin in casa lui în astfel de momente?

Martonze a scris:

Stimate domn, suntem în perioada situaţiei de urgenţă, cu restricţii de circulaţie în afara mersului la serviciu, deplasărilor pentru îngrijirea unei persoane bolnave sau plimbatul animalului de companie, în jurul casei. Consider că vizita la copil nu se încadrează în niciuna din aceste puncte, la fel, şcolile sunt închise tocmai pentru izolarea copiilor şi evitarea riscurilor.
În rest, la 13 ani copilul e mare.Presupunerea dvs. că mama nu-l lasă este o probabilitate. Nu sunteţi singurul părinte care, odată cu apariţia unui nou partener în viaţa lui, să fie evitat de copil, mai ales că acesta nu are 2 ani. Faptul că şi mama are un nou partener este cu atât mai rău pentru copil, poate el nu spune, dar simte şi, cu prima ocazie, va evada , stabilitatea lui psihoemoţională fiind tulburată.
Dvs. trebuie să vorbiţi direct cu copilul, nu prin intermediarul mama.Copilul are telefon, internet, luaţi legătura direct cu el.Nu contează ce spune mama, ci ceea ce spune copilul.
Ulterior, după obţinerea sentinţei, vedeţi ce alte căi aveţi de urmat.

Răspuns la discuția program vizita si coronavirus
Eu ma confrunt cu o astfel de situație. Fosta mea soție mi-a transmis să nu mai văd copilul în această perioadă pentru că îl pot îmbolnăvi dar în același timp își primește în casa concubinul care vine la finalul fiecarei săptămâni de la București. Chiar și în timpul stării de urgență când te poți deplasa doar pentru anumite situații. În cazul lui nu se mai judeca cu aceeași măsură... Copilul meu nu se expune unor riscuri?

againstPAS a scris:

Va confruntati cu parinti care refuza programul de vizitare invocand autoizolarea la domiciliu? Ma refer la programul cu luarea din domiciliu. Vi s-a cerut sa nu mai veniti deloc sau ca programul sa se desfasoare in domiciliu? Cred ca pentru parintii care oricum nu vor sa respecte programul, vor incerca sa "speculeze" aceasta situatia de criza

Buna ziua,
În 2018 am divorțat de fosta mea soție la notar, amiabil. La acel moment a fost întocmita o conventie notariala in care a fost precizata suma pensiei lunare de intretinere, domiciliul minorului (are 13 ani) și un program de vizitare pt mine. Din păcate, după pronunțarea divorțului, eu nu am beneficiat de respectarea acestui program, minorul venind foarte rar la mine. Am incercat sa discut cu fosta mea soție și îmi transmite ca este decizia copilului și ea nu are ce face. Însă, situația este următoarea : convenția are stabilit un program de vizita ambiguu, nespecific, ea profitând de acest aspect. In plus, eu mi-am refăcut viața alături de o alta femeie și din acel moment deciziile copilului au fost altele, eu considerând că fosta soție îl influențează în luarea acestora. În acest context, am fost acționat în judecată pentru majorare pensie de întreținere. Eu am răspuns cu cerere reconventionala pentru obținere program de vizita minor in baza unei hotărâri judecătorești. A fost momentul în care fosta mea soție a anunțat copilul că îl chem în tribunal, la audieri, si ca "sunt un hal de tată". Precizez faptul că până la primul termen al procesului am făcut toate demersurile necesare de a incheia totul amiabil, notificand-o in nenumarate randuri dar a refuzat. Totodată, chiar si fara o decizie definitiva, eu am majorat cuantumul pensiei lunare din momentul acționarii in judecata și imi achit obligațiile fără nicio problemă, avand cele mai bune intenții. Din păcate, ea nu respecta niciun program de vizita, motivând in continuu că nu e decizia ei să vină copilul la mine. Am o relație normala cu copilul meu, nu am fost un tată "cu probleme", nu eu am initiat acest divorț, fosta mea soție plecând de acasă cu copilul pentru lucruri care s-au dovedit ulterior ca fiind iluzii. Procesul este încă pe rol și așteptăm alt termen, el fiind prelungit, culmea, pentru că ea a solicitat reaudierea minorului în instanță... Acum, în perioada starii de urgență, am dorit sa imi vad și eu copilul măcar 5 minute în fața blocului. I-am cumpărat alimente, dulciuri, cadouri și când am ajuns la el am fost refuzat pe motiv că mama lui nu îl lasă să iasa din casă pentru ca se poate expune îmbolnăvirilor cu coronavirus. Însă, în fiecare weekend, inclusiv in acesta perioada, ea își primește în casă concubinul care vine din București vinerea și pleacă duminica. In acest caz nu se poate judeca cu aceeași măsură? Copilul meu nu se poate expune îmbolnăvirilor? Vă rog sa ma ajutați cu un sfat. Ce pot face până ca sa imi văd copilul până se termină procesul? Ce pot face după ce am hotărâre judecătorească cu program de vizita dacă ea va susține în continuare că nu vrea minorul sa vina la mine? Mulțumesc.