avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Activitate anonim20192019

Activitate anonim20192019

Buna .
Am muncit incontinuu,am schimbat angajatorul in 6.03.2023 la program de 8 ore.
În același timp am avut un job part-time de 4 ore,timp de 2 ani.
Am aflat că sunt însărcinată,din 10 iulie până în 19 iulie am fost in concediu medical la ambele job uri(nu știam că trebuie să ai stagiu de cotizare de 6 luni minim la fiecare angajator).
De pe 20 iulie am intrat în concediu medical de risc la angajatorul full time,cel part time nu mi a acceptat,așa că mi am dat demisia ,au înregistrat o abia pe 7 august ca au uitat.
Nu am anunțat angajatorul full time că aveam al 2 lea contract,am zis că nu îi interesează,mai ales că mi am dat demisia.
Acum am aflat ce schimbări legislative au făcut ei în martie( știam de o parte).
Oare o sa pot beneficia de concediu prenatal?
Nu sunt sigură că concediul medical de risc se adaugă la stagiul de cotizare sa ajung la 6 luni.Multumesc
Răspuns la discuția Obligativitate pauza de masa
Se specifica program de 8 h sau 6.4 , plus specificatia Programul de lucru se poate modifica în condiție regulamentului intern /contract colectiv. Noi nu avem contract colectiv de munca, timp de 8 ani nu am avut pauza de masa de 30 minute, a fost inclusa acum, doar in cadrul departamentului nostru. Aveam 3 pauze de 15 minute la 8 ore si 2 pauze de 15 minute la 6.4 ore. Pot face asa ceva fara acordul nostru?
Buna seara. Am un contract de 40 ore distribuite inegal , 8 h sau 6.4.
In contract vine specificat ca programul poate suferi modificari in cazul in care angajatorul o cere. Problema e ca ne a fost facut un program de 7.5 h/ 8.5 h/9.5 h/ zi, fiind integrata o pauza de masa de 30 de minute din timpul nostru. Durata programului creste in acesc fel la 42.5 h saptamanal
Pauza de masa nu e specificata in contract si nu am fost de acord cu ea. Nu o doresc, nu vreau sa stau inca 30 de minute peste program cu motivatia pauza de masa. Angajatorul ma poate obliga? Multumesc