avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate sbbo95

Activitate sbbo95

Dețin o platforma ce ajuta producatorii locali sa-si vândă produsele online.
Am descoperit niste persoane foarte talentate în zona ce se ocupa creează produse hand made si as dori sa colaborez cu ele.
1. Cum pot colabora ținând cont ca niciunul nu dețin firma?
2. Exista vreo soluție printr-un parteneriat sau ceva prin care sa-i ajut sa vândă produsele fara sa fie nevoiți sa detina firma?
Buna ziua, am o platformă de comandat mâncare online, precizez ca am infiintat o intreprindere individuală.

Eu (platforma mea) sunt un fel de intermediar dintre restaurant si client. Clientul poate comanda mancare de pe aplicație, iar restaurantul preia comanda si livreaza pachetul catre client.

Sa presupunem ca prin intermediul platformei, restaurantul a facut vanzari de 5000 lei pe luna iulie. Eu percep un comision de 10% din fiecare comanda. Normal trebuie sa primesc 500 lei pentru serviciile oferite, dar mi s-a spus: "Vezi ca se calculeaza comisionul la suma fara TVA-ul de 9%"

Mi se pare ciudat sa mi se scada mie TVA-ul din comision, deoarece eu nu am nicio treaba cu produsele lor, eu avand rolul de intermediar.
Am creat o platforma de comandat mancare online de la restaurantele din zona. Eu fac un parteneriat cu restaurantul: ei primesc comenzi prin intermediul aplicatiei, iar eu castig un comision/comanda, eu fiind intermediarul lor.
1. Trebuie sa am contract de colaborare cu restaurantele partenere?
2. Ce trebuie sa fac ca sa nu am probleme cu ANAF-ul?