avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Care e treaba cu TVA-ul?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Care e treaba cu TVA-ul?

Buna ziua, am o platformă de comandat mâncare online, precizez ca am infiintat o intreprindere individuală.

Eu (platforma mea) sunt un fel de intermediar dintre restaurant si client. Clientul poate comanda mancare de pe aplicație, iar restaurantul preia comanda si livreaza pachetul catre client.

Sa presupunem ca prin intermediul platformei, restaurantul a facut vanzari de 5000 lei pe luna iulie. Eu percep un comision de 10% din fiecare comanda. Normal trebuie sa primesc 500 lei pentru serviciile oferite, dar mi s-a spus: "Vezi ca se calculeaza comisionul la suma fara TVA-ul de 9%"

Mi se pare ciudat sa mi se scada mie TVA-ul din comision, deoarece eu nu am nicio treaba cu produsele lor, eu avand rolul de intermediar.
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 12:46, 26 Iulie 2019
Comisionul se calculeaza exact asa cum ati prevazut in contract. Cititi cu atentie contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Justificare plati online IancuMaria96 IancuMaria96 Buna ziua! Cum se pot justifica platile online, efectuate de catre un client catre o firma, in cazul unui control ANAF? (vezi toată discuția)
Ce obligatii am ca intreprindere individuala sbbo95 sbbo95 Am creat o platforma de comandat mancare online de la restaurantele din zona. Eu fac un parteneriat cu restaurantul: ei primesc comenzi prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Contabilitate upwork - platforma freelance online icatalin94 icatalin94 Salutare! Detin un PFA sistem real si ocazional prestez servicii de dezvoltare software pe o platforma online denumita Upwork. Platforma faciliteaza ... (vezi toată discuția)