avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate Lili-luci

Activitate Lili-luci

Mulțumesc.

gi-jane2 a scris:

daca plecati, va trebui sa va judecati la Timisoara si va fi cam incomod. Doar daca iniaza el procesul, va veti judeca la Bucuresti.
Pana nu e stabilita o locuinta a copilului, acuzatia aia de rapire, nu inseamna nimic.
Va trebui sa va judecati duypa ce va mutati, ca locuinta copilului sa fie stabilita la dvs, sa va plateasca pensie si ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun.

Bună ziua,eu m-am adaptat ,am răbdare până la cer și înapoi,mi iubesc copilul mai mult că orice pe lumea asta,nu vreau să trăiască într-o familie cu certuri,stres zilnic.. Mă interesează în viitor cum pot face. Nu am zis că plec acum,dar daca se continua așa,vreau să știu cum pot pleca legal,deoarece cineva mi-a zis că mă poate acuza de răpire daca plec cu copilul.

gi-jane2 a scris:

mai aveti rabdare, ambii trebuie sa va adaptati situatiei celei noi.
10 saptamani e prea putin ca sa decretati asa brusc ca relatia nu mai merge.


Bună ziua. Am nevoie de un sfat/ lege vă rog. Sunt cu cineva de 7 ani, necăsătoriți,eu din București,el din Timișoara. Avem un bebe de 10 săptămâni pe care l-am dorit foarte mult amândoi.copilul este recunoscut de el.relatia a fost roz până a venit copilul pe lume. De atunci avem numai certuri,stres,lucruri prin care nu doresc să treacă copilul meu.Și eu am trăit într-o familie unde bătaia era la ordinea zilei. Nu mă bate,nu bea,nu este agresiv verbal,numai că relația nu mai merge.
Întrebarea mea este: daca vreau sa îmi iau copilul și să plec acasă la București,cum o pot face legal, fără să fiu acuzată de răpire a copilului,ținând cont că este recunoscut de către el? Vă mulțumesc.
Mulțumesc

Antoanela Geaman a scris:

nu se poate pune poprire pe indemnizații deci nici pe prenatal nici pe postnatal

Bună ziua,am o problema sper că mă puteți ajuta din punct de vedere al legii.
Am o poprire pe cont din luna martie,firma îmi oprește banii și îi depune în contul executorului.
Săptămâna trecută am aflat că firma este dată în judecată iar la.obiectiv pe foaie scrie " validarea popririi".
Am vorbit cu executorul și mi-a zis că nu a primit nici un ban de la firma și de aceea este dată în judecată,dar mie mi-au fost luați din bani lunar. Printre altele am întrebat și dacă se pune poprire pe prenatal și postnatal. Mi-a răspuns că nu se pune i-am trimis și medicalele că așa mi-a cerut să vadă că sunt în post natal acum.
Patronul pe de altă parte zice că a vorbit contabilul lui cu nu știu ce executori și se pune poprire pe prenatal și postnatal.
Cum este până la urmă se pune sau nu? Și dacă executorul meu zice că nu se pune și ai lui zic că se pune pe cine cred?
Patronul vrea sa îmi tragă și luna viitoare din post natal bani.
Bună ziua, am o poprire de la banca,iar în ziua de salariul mi se oprește 1/3 din salariu.
Eu începând de luna aceasta din data de 18,am intrat in concediu de maternitate cele 126 de zile, pre și post-natal.
Se pune poprire și pe salariul care îl iau în perioada următoare? Am citit un articol că nu,dar as dorii sa știu sigur cu număr de lege. Mulțumesc
Indemnizația de creștere copil sau alocația pot fi supuse proprii? Mulțumesc
Buna ziua. Soțul va intra în CCC,dar are poprire pe salariul. Cum se calculează indemnizația ținând cont că îi oprește firma banii nu banca. Firma depune într-un cont ce îl au de la executor. Se calculează ce ii intra pe cont după poprire? Se calculează după fluturas pe care o să apară și poprirea din soldul final după poprire? Sau se calculează net-ul fara poprire? Îl afectează cu ceva la calcul de indemnizație poprirea? El de exemplu are 4308 brut,3000 in mana. După poprire rămâne cu 2300. Sa calculez indemnizația cu 3000 sau cu 2300?. Mulțumesc pentru răspunsuri.
Bună ziua,eu sunt însărcinată în 5 luni,dar am vrea că soțul sa intre în CCC deoarece are salariul mai mare net fata de mine.Problema este că a anunțat la locul de munca intenția de a intra în concediu creștere copil atunci când voi naște,iar cei de la lucru au început sa îi caute nod în papura că să își de-a demisia. Are 13 luni lucrate la ei in firma până în momentul de față.El încearcă să țină de locul acesta de munca până nasc dar întrebarea mea este:
Daca este dat afară cu 3-4 luni până nasc mai beneficiază de indemnizație creștere copil?
Cum se calculează indemnizația cele 12 luni din ultimile 24,adică intra la socoteală cele 12 luni lucrate la firma la care este?
Bonurile de masa se iau în considerare? El are 4034 pe cartea de munca,3000 in mana plus 200 bonurile,la ce suma să mă aștept să fie indemnizația lunara? Am auzit foarte multe cazuri in care nu le-a fost calculată suma corect și aș dori să știu aproximativ cam la ce suma să mă aștept. Din socotelile mele ar trebui sa fie undeva la 2700. Este bine? Va mulțumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția Cununie civila
In articol scria că dacă părinții nu sunt căsătoriți se face anchetă de către DGASPC.imi poate refuza dreptul la indemnizație daca nu am forme legale.