Buna ziua, in urma depunerii unei cereri de tagada a paternitatii am primit comunicare adresa in care mi se solicita numele si prenumele denumirea paratului , si adresa de citare pentru paratul , desi eu le-am cuprins in cerere.
Este nevoie sa depun copii de pe buletin a ambilor parati ?
Buna ziua,
Am primit raspuns privind hotararea din 05.05.
A fost repus pe rol ,pana la 02.06, pentru ca partile sa depuna dovada cand au primit sentinta de fond.
Iar apelul meu la ordonanta a fost depus inainte de a primii sentinta.
Drept urmare,va rog sa ma lamuriti in privinta programului.
Sa inteleg ca va ramane cel propus de el pana la terminarea intregului proces de divort? Deoarece a fost anulat odata cu intrarea in starea de urgenta.
Si de asemenea ,va ramane definitiv programul propus de el?
Eu am propus in apel,reducerea programului ....
Buna ziua,tin sa va multumesc tuturor ptr parerile oferite pe acest forum indiferent de natura lor
Dupa cum spuneam , astazi fost apelul si bineinteles dupa cum dealtfel ma asteptam,sotul a depus din nou la dosar ca si probe,exact aceleasi lucruri,pe toata perioada starii de urgenta, a avut dreptul de pastra legaturi cu fata, ba mai mult,am raspunz zilnic la telefon, in intervalul 17-19 , atata audio cat si video ,side asemenea deloc spre surprinderea mea, astazi a declararat contrariul,ca i-am limitata accesul la copil. Fapt combatut de faptul ca am toate apelurile inregistrate ,atat cu miile de mesaje primite dupa fiecare apel, in care imi tot spune ca nu ii dau fata la telefon. Dealtfel, tin sa mentionez si de faptul ca ,raportul facut de psiholog,este combatut de cei de la protectia copilului , intru-cat ,sunt inclusa in programul de consiliere parentatal, program la care el nu a dorit sa participe.
De alftfel, am sustinut si solicitat ideea ca acest om nu are nici un interes ptr copil,doar sicane si o atitudine marsava si parsiva , inclusiv cu propriul copil, manat de razbunare ptr ca l-am parasit, dovezi care se regasesc depuse de el personal si azi, cu zeci de pagini de inscrisuri la dosar cu acele mesaje false si mincinoase, si cu fiecare apel pe care el in efectua zilnic de la orele 10-19 doar sa poata avea ceva de adus, in plus , am solicitat instantei sa tina cont de faptul ca acest om ,din aprilie 2019 pana in prezent, nu acontribuit cu nimic financiar in cresterea copilului si de asemenea am adus la cunostinta instantei ca este urmarit penal ptr hartuire, urmat de solicitarea de a reduce programul propus de el la cel mult o data pe saptamana in prezenta mea , pana va primii ajutor de specialitate.
A ramas in pronuntare , urmanad sa primesc raspuns maine.
Eu am stat constant cu fata de cand s-a nascut , alternativ cu mama mea.
Este inscrisa insa momentan nu se incep scolile si eu stau zilnic cu ea de la inceputul lunii martie. Lucrez de acasa.
Da, sunt in termen si am si trimis solicitarea de apel la hotarare. Urmatorul termen este pe 5.05
Dupa aceea*
Starile sufletesti ale fetei din momentul in care ea tipa pe inregistrare , mama, ? Aici tot eu ar trebui sa ma gandesc?
Sau cel care a supus minora la asa ceva, si care a abuzat emotional de ea ?
Si despre ce razbunare vb? A cui defapf ?
Eu am expus o situatie prin care trec, cu o persoana care este lipsita de scrupule ,inclusiv cand vine vb de copilul lui. Si doream sa stiu daca scoaterea programului de noapte are vreun drept de apel.
In plus, timp de 3 ani, acest om, nu a stiut nici macar ce inseamna o zi sa o petreci cu copilul, existand conceptia "esti femeie ,cresti copilul*.....in raspunsul d-voastra, la intrebarea mea, nu gasesc relevant nimic, doar un set de intrebari fara logica privind situatia expusa
Cat despre raportul medicat efectuat , cel fals de altfel, deoarece au fost psihologi de la protectia copilului care au combatut raportul respectiv, plus asistenta sociala ...doream sa scot in evidenta faptul ca a fost dusa fara consimtamantul meu ,ca mama dealfel, fara stirea mea, si fara ca minorei sa i se explice unde si de ce e dusa in acea locatie,ceea ce din punctul meu de vedere , reprezinta un abuz , din partea lui , profitand de naivitatea copilului si de varsta pe care o are
Iar cat despre tel mobil ,ptr un minor de 3 ani ???, scuzati-mi indrazneala ....total deplasata ideea. Vb doar de drepturile lui ca tata,, insa obligatiile unde sunt ? Atata timp cat 1 an de zile, nu a contribuit cu nimic financiar sau in natura ptr copilul lui.
Va multumesc totusi ptr intentia avuta
Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatorul aspect
In urma divortului , a ramas programul de vizite ptr minor, fetita 3 ani.
Sotul, a solicitat urm.prog.
De luni pana joi de la 17-19 vizite la domiciloul minorei sau oriunde doreste el
Iar doua weekend-uri pe luna de vineri de la 19 pana duminica la 17 unde doreste el.
Suplimentar, ma obliga sa ii dau si la tel minora de 3 ani ,zilnic oricand doreste el, indiferent de disponibilitatea mea, inclusiv apel video.
Ba mai mult, ma obliga ,sa ii accept un tel mobil achizitionat special ptr ea ,astfel incat sa vb cu ea oricand doreste el si sa se vada
Domiciliul s-a stabilit la mine, voi face recurs la programul lui ,ptr ca , pe tot parcursul procesului de divort (1 an), atat eu cat si fata ,am fost urmarite de detectivi pusi de el, am fost inregistrate , mi s-a furat corespondenta de la tribunal, am fost sunata personal de av. Lui sa ma ameninte ca daca nu voi primii tel mob. Trimis de tata vor venii cu executor judecatoresc, am primit inscrisuri false cu semnatura av sau si a lui in care se presupune ca domiciliul fetitei a fost stabilit prov la el
Eu doresc sa ii limitez programul de vizite, in special , sa ii acord cele 2 weekend-uri pe luna, insa nu doresc program de noapte , si in saptamana in care nu o are la el, doar sa o vada in intervalul solicitat 17-19.
Mentionez si faptul ca , fetita , a fost luata sub pretextul ca o duce la zoo ,insa defapt ,a fost dusa la un cabinet psihologic, unde ,a fost intocmit un raport pe baza caruia ,se specifica faptul ca eu am abuzat de ea, ca nu i-am permis accesul la fata, si ca este copilul in soc emotional din cauza mea.
Spuneti-mi, va rog,daca am sanse ca programul de noapte sa fie scos, tinand cont de cele de mai sus.
Va multumesc
Buna ziua,
Am următoarea întrebare, am decis de comun acord să divortam la notar, însă problema se pune acum la partaj
Avem ca si bunuri comune masina luată cu o parte din bani castigat împreună, ap este prin prima casa luat cu un an înainte de căsătorie însă locuiam împreună cu chirie, pe numele soțului
Acum la partaj el susține ca eu sa nu am nici o pretentie asupra masinii doar 6000 de lei din 175 de mil bani castigati la comun si investiti in ea.
Notara a specificat ca masina este din timpul casatoriei , motiv ptr care se va face 1/2
În privința ap , s-a solicitat grafic de rambursare cu ratele plătite pana in prezent din 2015. De unde el ar fi nevoit să îmi dea o sumă, însă nu dorește sub nici o forma. Consideră că deși am contribuit cu salariu integral in întreținerea ap , trebuia oricum sa fac asta ptr ca locuiam acolo
As vrea sa stiu, daca am castig de cauza in privinta ap si a mașinii.
Va multumesc
Mentionez faptul că în discuție între si copilul care va rămâne cu mine. Pronunțarea divorțului se va face pe 7 august.
În cazul in care divorțul se va face pe cale amiabilă, stabilim de comun acord ca fetita sa ramana la mine, numele il va pastra, nu am nici o intentie in a ii impune restrictii sa o vada, se poate declara divortul si la ofiterul de stare civila ? Sau e nevoie de avocat .
Mentionez ca singura neînțelegere este strict intre noi, si este legata de fix implicarea lui pana la varsta actuala a copilului in ceea ce priveste cresterea ei, are cu totul alte prioritati , se ocupă de ea doar daca eu ii solicit acest lucru.
Multumesc,
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:
Buna ziua,
Avand in vedere varsta minorei sansa ca tatal sa obtina stabilirea domiciliului minorei la el este aproape 0 (zero).
Exercitarea autoritatii parintesti va fi comuna aproape SIGUR!.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat care sa va sprijine.
Buna ziua,
Am următoarea situație: dupa 3 ani de căsnicie dorim să divortam,însă soțul nu vrea sa faca el pasul , as dorii sa stiu in cazul acesta , daca depun eu documentația si el este de acord, ce se intampla cu fetița, are 2 ani și 10 luni.
Mentionez ca el are locuinta lui, eu stau la el, intentionez sa imi cumpăr o locuinta , însă vreau sa stiu daca acest lucru este luat în calcul in cazul în care optează si el ptr tutela copilului si care sunt sansele ca el sa castige.
Am serviciu stabil de 10 ani, o pot întreține, doar ca nu am încă locuinta.
Multumesc anticipat.