avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Activitate janag

Activitate janag

Multumesc mult, ORC nu raspunde la intrebarea mea. Mai insist.
Buna ziua. Problema este ca fiica defunctului a cerut dezbaterea mostenirii in justitie. Este un proces de lunga durata si ANAF-ul inregistreaza obligatii financiare si amenzi ca urmare a nedepunerii declaratiilor. Contabilul nu mai are imputernicire sa mai faca acest lucru.
Multumesc
Buna ziua,
Administratorul unei societati comerciale a decedat.
In acesta societate comerciala sunt 2 asociati dintre care unul este administratorul care a decedat.
Succesiunea este amanata de mostenitori iar Imputernicirea prin care contabilul putea sa depuna la ANAF in spatiul virtual declaratiile fiscale a expirat.
ANAF-ul trimite somatii de plata a unor obligatii care nu exista la momentul de fata, sunt preluate din istoricul fiscal al firmei.
Cum se poate supenda/lichida firma in situatia in care nu se va face dezbaterea mostenirii prea curand iar ANAF-ul aduna obligatii fiscale si amenzi pentru ca nu sunt depuse declaratiile la zi.
Multumesc
Buna ziua,
Sunt angajata in domeniul privat cu norma intreaga, la o firma dintr-un domeniu diferit de cel al constructiilor, cu un salariu brut de peste 3000 lei.
Am primit o oferta din partea unei firme a carei activitate se incadreaza in cod CAEN 711 – Activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultant tehnica, activitatea incadrandu-se in min 80% din activitatea totala, de angajare cu salariul minim.
1. Acesta trebuie sa fie de min 3000 lei brut lunar ca sa beneficiez de facilitatile fiscale conform OUG nr 114/2018?
2. Pot fi angajata cu contract de munca cu norma intreaga – 8 ore, la firma din domeniul constructiilor, fara sa incalc vre-o prevedere a legislatiei muncii?
Angajatorul actual poate contesta contractual al 2-lea in situatia in care eu imi onorez sarcinile de serviciu in conditiile impuse de acesta?
3. Daca angajarea la firma cu activitate “in constructii” se face cu 4 ore, beneficiez de facilitatea fiscala in situatia in care veniturile de la acesta firma sunt < 3000 lei?
Avand in vedere ca veniturile de la acesta firma vor fi sub 3000 lei lunar dar veniturile totale din contractele: firma din afara constructiilor+firma din constructii> 3000 lei vor fi >3000 lei beneficiez de facilitatati?

Multumesc