avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Facilitati fiscale in domeniul constructiilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Facilitati fiscale in domeniul constructiilor

Buna ziua,
Sunt angajata in domeniul privat cu norma intreaga, la o firma dintr-un domeniu diferit de cel al constructiilor, cu un salariu brut de peste 3000 lei.
Am primit o oferta din partea unei firme a carei activitate se incadreaza in cod CAEN 711 – Activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultant tehnica, activitatea incadrandu-se in min 80% din activitatea totala, de angajare cu salariul minim.
1. Acesta trebuie sa fie de min 3000 lei brut lunar ca sa beneficiez de facilitatile fiscale conform OUG nr 114/2018?
2. Pot fi angajata cu contract de munca cu norma intreaga – 8 ore, la firma din domeniul constructiilor, fara sa incalc vre-o prevedere a legislatiei muncii?
Angajatorul actual poate contesta contractual al 2-lea in situatia in care eu imi onorez sarcinile de serviciu in conditiile impuse de acesta?
3. Daca angajarea la firma cu activitate “in constructii” se face cu 4 ore, beneficiez de facilitatea fiscala in situatia in care veniturile de la acesta firma sunt < 3000 lei?
Avand in vedere ca veniturile de la acesta firma vor fi sub 3000 lei lunar dar veniturile totale din contractele: firma din afara constructiilor+firma din constructii> 3000 lei vor fi >3000 lei beneficiez de facilitatati?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Aplicare oug 114/2018 mihaelabreban mihaelabreban Am o societate de inginerie , CAEN 7112, efectiv obiectul de activitate este proiectare asistata pe calculator ,in domeniul industriei auto .Toti angajatii ... (vezi toată discuția)
Oug 114 art. 66 cosminsalagean cosminsalagean Daca o firma are codul caen 7112 ( activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea ), iar domeniul de activitate este proiectarea tevilor unei ... (vezi toată discuția)
Conform oug 114/2018 in constructii salariu minim va fi 3000 lei brut. rusualexandra rusualexandra Conform oug 114/2018 in constructii salariu minim va fi 3000 lei brut. Este obligatoriu acest salariu sau se poate da 2080 lei? Daca este obligatoriu se da ... (vezi toată discuția)