avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Activitate Paruschi

Activitate Paruschi

Răspuns la discuția Iesire din insolventa
Buna ziua!
Eu am situatia inversa, in care un numar de salariati nu si-au revendicat drepturile salariale inscrise la masa credala.
Drepturile salariale aveau scadenta in august 2018. Acum s-au achitat toate datoriile si s-a facut iar notificare. Cum se poate solicita iesirea din reorganizare in aceste conditii?
Multumesc pentru raspuns, Cine ar trebui in acest caz sa se ingrijeasca de obtinerea acestei hotarari?
Eu am tot facut solicitari, fara raspuns , in acest caz pagubitul este asociatia, nu?
Regula de stingere opereaza sub o lege, se sting cele mai vechi daca nu exista imputatia platii si litigii pe sume.
In cazul meu, am respins la plata sumele calculate pentru ca nu cred ca a fost un calcul corect in raport cu SET calculat.
Legatura dintre Radet si gaze este aceea ca nu este normal si sanatos sa ajungi sa platesti pe ceva ce nu consumi mai mult decat ceea ce consumi...in acelasi scop!
Buna ziua,
Sunt debransata de la reteaua Radet din 2013 cu proces verbal emis de Radet si scazut de la asociatie.Tevile din apartament sunt izolate cu manson de 15 mm, Toate vecinatatile mele sus-jos/stanga-dreapta sunt debransate in aceleasi conditii, in plus cu tevile eliminate, fapt care indica fara niciun dubiu ca prin tevile care strabat apartamentul meu nu circula niciun fel de agent termic RADET.
In perioada 2015-2017, avand in vedere ca sumele cu care eram inscrisa in slistele de plata pentru tevile RADET era mai mare decat factura de gaz pe care o consumam, am facut contestatie catre asociatie si am solicitat modul de calcul al sumelor cu care ma tineau datoare, notificari la care nu am primit decat prin 2016 o jumatate de raspuns, si anume, modul de calcul pentru partile comune.
In acest rastimp am refuzat plata partii de caldura Radet pentru tevile din apartament.
Anul acesta, cu ocazia unei noi schimbari de comitet, administratori, cenzori, am solicitat vechimea reastantei, si am constatat ca restanta mea, care dateaza din 2015-2017 este in mod abuziv considerata curenta, ignorand ordonantarea de pe chitanta. Cu titlul de exemplu, datoria mea este aferenta perioadei mai 2018-februarie 2019 in viziunea administratiei, desi pe aceasta perioada au emis chitante cu specificatia platii.
Plata intretinerii pe luna martie, impreuna cu fondul de rulment am facut-o prin banca, deoarece pe chitanta emisa pentru intretinerea lunii februarie au refuzat sa scrie altceva decat "restanta".
De asemenea am constatat ca prin lista lunii aprilie nu apare stins fondul de rulment conform ordonantarii, si verbal mi s-a explicat ca ei sting datoriile cele mai vechi in mod cronologic, independent de imputatia platii.
In felul acesta denatureaza vechimea restantei deja expirate, la care chiar si pe legea veche aveau termen de raspuns la contestatii pe care l-au incalcat.
Am revenit cu o noua contestatie legata de data asta la modul de stabilire a vechimii restantelor, desi se vede clar cum sunt stinse.
Cat este de corecta practica aceasta, si cum se poate solutiona acest conflict avand in vedere ca pagubitul in acest caz este asociatia, iar aceasta nu demareaza niciun demers de recuperare a creantelor, si nici nu le sterg pe cele expirate?