avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Iesire din insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Iesire din insolventa

Buna ziua!
Sunt creditor inscris in Tabelul de creante al unui debitor dar si titular al unei creante curente (ca multi altii) dar care nu este recunoscuta de catre debitor (desi serviciile sunt prestate, factura emisa si acceptata etc). Din ultimele informatii, debitorul intentioneaza sa achite toate datoriile din Plan si sa solicite iesirea din insolventa. Exista posibilitatea ca debitorul sa iasa din insolventa desi exista datorii curente neachitate? Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Paruschi , utilizator 14:05, 16 Septembrie 2021
Articolul 175 din Legea nr. 85 din 25 iunie 2014
privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență:
"(1) O procedură de reorganizare prin continuarea activității sau de lichidare pe bază de plan va fi închisă, prin sentință, în baza unui raport al administratorului judiciar care constată îndeplinirea tuturor obligațiilor de plată asumate prin planul confirmat, precum și plata creanțelor curente scadente."

Mentionez ca solutia poate fi diferita in functie de aspectele concrete ale spetei dumneavoastra.

Cu stima,
Buna ziua!
Eu am situatia inversa, in care un numar de salariati nu si-au revendicat drepturile salariale inscrise la masa credala.
Drepturile salariale aveau scadenta in august 2018. Acum s-au achitat toate datoriile si s-a facut iar notificare. Cum se poate solicita iesirea din reorganizare in aceste conditii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Facturi emise catre o societate aflata in insolventa ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit in insolventa disponibilizatoltchim disponibilizatoltchim Va rog sa imi spuneti daca pe timpul insolventei administratorul judiciar poate trece la masa credala datoriile curente, creante izvorate dupa instituirea ... (vezi toată discuția)