avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate mihasi

Activitate mihasi

Răspuns la discuția Ce solutii am?
Am cumparat casa in conditiile astea: statul 1/8 din teren si casa, restul eu si sotul in cote egale. Am dorit reintregirea proprietatii, insa avocata a gresit cererea. A cerut bucatica din teren, nu si din contructie, aceasta ramanad in posesia statului. A cerut teren, a primit teren... Eu vreau sa corectez ce a cerut, probabil cu argumentul de eroare materiala... nu stiu.. Ma intereseaza daca pot ataca sentinta.
Discuție Ce solutii am?
Detin o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in favoarea mea. Insa eu am cerut avocatei sa reintregim proprietatea (mostenire nerevendicata si intrata in posesia statului cu o cota de1/8 din imobil, teren si contructie). Cererea pe care a facut-o in numele nostru a fost doar pt teren si am descoperit acest lucru acum cand am vrut sa vindem casa. Cum putem sa modificam sentinta, in loc de teren sa fie imobil? Exista cai de atac pt asa ceva? Nu putem vinde pt ca notarii sfatuiesc cumparatorii sa nu cumpere ca nu vor primi autorizatie de demolare. Care este calea cea mai rapida de rezolvare?
Va multumesc anticipat celor ce raspund. Cu respect si consideratie.
Răspuns la discuția registru jurnal
Multumesc inca odata pentru raspuns.
Răspuns la discuția registru jurnal
Eu vorbesc despre Registrul jurnal cod 14-1-1/A, iar evidenta este in partida simpla.
Răspuns la discuția registru jurnal
Va multumesc pentru raspuns. Asa procedez, dar am fost contrazisa de cenzor, care este expert contabil si care sustine urmatoarele: daca treci factura primita, apoi treci o treci ca platita, atunci obligatia de plata a proprietarului se trece si ea la data intocmirii listei de plata, apoi o treci cand este platita. Pana la urma cum sa fac?
Discuție registru jurnal
Am preluat o asociatie de proprietari, insa am intampinat o problema. Cursurile le-am facut mai demult si nu le mai gasesc. Va rog sa-mi precizati daca in registrul jurnal se trec si obligatiile din lista curenta a proprietarilor. Ex: datorie ap. 25 lista iulie - 50 lei. A doua problema: Se poate completa registrul jurnal centralizat sau pe fiecare inregistrare in parte? Ex: total incasari proprietari ziua "X" sau incasare ap a,b,c; sau total datorii proprietari ziua "X"(daca raspunsul este afirmativ la prima intrebare) ori datorie ap a,b,c. Multumesc pentru raspunsuri

Răspuns la discuția Vreau sa dau ITM in judecata
Multumesc pentru raspuns. Insa nu sunt sigura ca in cazul meu pot sa dau in judecata ANAF-ul, deoarece nu am avut executare silita, am platit de bunavoie. Poate ma incurc in termeni :sorry:. Sediul firmei este in sectorul 6, la ce Tribunal sa ma adresez?
Am primit anul trecut o decizie de impunere de la ITM prin care ma anunta ca am de plata accesorii si comision pentru anii 2000-2005. Am ramas masca. M-am dus la contabilitate la ei si au spus ca aceasta creanta survine in urma Declaratiei inventar pe care am depus-o in ianuarie 2006. Declaratia a fost completata eronat si am cerut sa depun o rectificativa. Raspunsul : nu se poate! Firma are platite toate datoriile. Am facut contestatie la ei si am primit raspuns ca trebuie sa ma adresez instantei. Intre timp, a trebuit sa reinnoiesc licenta la politie pentru domeniul meu de activitate si era obligatoriu sa nu am nicio datorie. Asa ca am fost nevoita sa platesc suma din decizie. Vreau sa o recuperez si sa-i dau in judecata. Problema este ca nu stiu pe cine: ITM-ul sau ANAF? Am citit undeva ca de aceste creante se ocupa acum ANAF. Practic ar trebui sa cer anularea deciziei de impunere si sa cer banii inapoi pentru ca pot face dovada achitarii sumelor impuse a doua oara. Va rog daca se poate sa-mi dati un model de chemare in judecata ca mai am cateva zile pana sa expire termenul de 6 luni de la respingerea contestatiei.
Am fost astazi la Administratia Financiara, iar doamna de acolo mi-a spus ca pentru contractele de mandat ale presedintilor de bloc se platesc:
- impozit 10% sau 16% dupa caz, in conditiile in care persoana este pensionar (dar din ce spuneti dvs. era obligatoriu si contrib. sanatate, insa aceasta contributie se retine la sursa si platita de asociatie sau persoana beneficiara trebuia sa faca contract cu casa de sanatate si sa o plateasca?)
-toate celelalte impozite aferente veniturilor salariale pentru ca incepand cu 01.01.2010 contractele de mandat sunt considerate venituri asimilate salariilor.
Sunt in ceata!!!
Din cate inteleg eu, conteaza ce calitate ai in momentul ocuparii functiei de presedinte ca sa stii ce este de plata:
-pensionar -16%imp.+sanatate 5.5%
-angajat cu CIM - 16% imp+5.5%sanat+0.5%somaj+cas10.5%
-somer - nu stiu
-PFA- 16%+5.5%+0.5%+10.5%
-alte variante nu mai stiu.
Daca ceva este gresit sau lipseste, va rog sa ma corectati.
Va multumesc pentru ajutorul acordat, sunte-ti oameni de milioane.
1.Aceasta ordonanta se aplica conventiilor civile ocazionale si contractelor de mandat ale presedintilor de asociatii de proprietari?
2. Au aparut normele de aplicare pentru legea 175/2010?
3. Daca la pct. 1 raspunsul este DA, va rog sa-mi spune-ti ce se retine si daca putem sa declaram on-line?
Va multumesc