avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vreau sa dau ITM in judecata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vreau sa dau ITM in judecata

Am primit anul trecut o decizie de impunere de la ITM prin care ma anunta ca am de plata accesorii si comision pentru anii 2000-2005. Am ramas masca. M-am dus la contabilitate la ei si au spus ca aceasta creanta survine in urma Declaratiei inventar pe care am depus-o in ianuarie 2006. Declaratia a fost completata eronat si am cerut sa depun o rectificativa. Raspunsul : nu se poate! Firma are platite toate datoriile. Am facut contestatie la ei si am primit raspuns ca trebuie sa ma adresez instantei. Intre timp, a trebuit sa reinnoiesc licenta la politie pentru domeniul meu de activitate si era obligatoriu sa nu am nicio datorie. Asa ca am fost nevoita sa platesc suma din decizie. Vreau sa o recuperez si sa-i dau in judecata. Problema este ca nu stiu pe cine: ITM-ul sau ANAF? Am citit undeva ca de aceste creante se ocupa acum ANAF. Practic ar trebui sa cer anularea deciziei de impunere si sa cer banii inapoi pentru ca pot face dovada achitarii sumelor impuse a doua oara. Va rog daca se poate sa-mi dati un model de chemare in judecata ca mai am cateva zile pana sa expire termenul de 6 luni de la respingerea contestatiei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 2 Iulie 2011
Intr-adevar, in prezent de aceste creante se ocupa ANAF-ul ... potrivit OUG nr.17/2011, pentru litigiile avand ca obiect contestatiile la executare silita, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si unitatile sale subordonate se subroga in toate drepturile si obligatiile procesuale ale Inspectiei Muncii si inspectoratelor teritoriale de munca, dupa caz, si dobandesc calitatea procesuala a acestora, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, in toate procesele si cererile aflate pe rolul instantelor judecatoresti, indiferent de faza de judecata.
Multumesc pentru raspuns. Insa nu sunt sigura ca in cazul meu pot sa dau in judecata ANAF-ul, deoarece nu am avut executare silita, am platit de bunavoie. Poate ma incurc in termeni :sorry:. Sediul firmei este in sectorul 6, la ce Tribunal sa ma adresez?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
mihasi, utilizator
Tribunalul Bucuresti ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Legal DumitruMihai DumitruMihai Buna seara, am primit de ANAF anul trecut adica 2014, o adresa cum ca as avea de plata o suma de aprox. 4200 ron reprezentand dobanzi si penalitati, acestea ... (vezi toată discuția)
Competenta tribunalului sau a judecatoriei mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am contestat actele de executare in Tribunal, pe legea 554/2004 iar în întâmpinare, ANAF a cerut declinarea competentei catre Judecatorie. Îmi ... (vezi toată discuția)