avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei135246

Activitate Andrei135246

Am avut un caz penal( accident) procesul sa terminat si asiguratorul a fost obligat sa plateasca, au facut recurs si au pierdut. Dupa am fost dat in judecata de ei, dar nu am stiut( nu locuiesc in tara) si nu m-am prezentat. Acum sa amanat iar pana la o data anume. Am primit si o citatie pe mail… finnd dat in judecata de asigurator, ma gandesc ca singurul lucru ar fi bani… si asta l-ar face proces civil, intrebarea e, daca nu ma prezint, care e cel mai rau lucru care se poate intampla, infara de faptul ca va trebuii sa le dau banii?
Bunaziua,
Am o firma nou infiintata, si am facut contract cu un anume contabil, pe care vreau sa il anulez, in contract am Art. 11 Denuntarea unilaterala a prezentului contract de catre client este permisa numai dupa un termen de cel putin 6 luni de la intrarea sa in vigoare, in cazul contabili5a5iilor preluate de la alti contabili, in caz contrar clientul este obligat la plata cheltuielilor de preluare a datelor la nivel de suma de la art2. aferent 6 luni.

iar la art.13 scrie:
prezentul contract se incheie pe perioada nedeterminata, incepand cu data semnarii sale de catre ambele parti, cu posibilitate de renuntare unilaterala cu preaviz de 30 zile cu exceptia art 11.

Actele nu au fost preluate de la alt contabil el e primul, pot rezilia contractul cu el dupa 3 luni + 1 luna preaviz, in acest caz trebuie sa platesc pentru 6 luni? sau nu?
Am înființat o firma cu activitatea principala florărie cod caen 4776. În spațiu voi mai produce lumânări, turnate în forme după care vor fi sculptate cod caen 3299 care nu știu dacă am nevoie de autorizație. În spațiul respectiv voi mai comercializa cadouri pentru care am pus cod caen 4778 nu știu dacă e de ajuns. În spațiu voi crea și lucruri personalizate căni, tablouri, tricouri și altele, pentru care nu știu ce cod am nevoie. Se poate ca cineva sa ma ajute?
Specific ca cineva mi-a creat firma dar nu știe mai mult de atât, și nu găsesc nici un expert în coduri caen...
Multumesc
Bună-ziua,
Urmează sa deschid o florărie, unde o sa topesc ceara, o sa torn ceara în forme de lumânări, și o sa fie sculptate. Pentru sculptat am un utilaj care încălzește apa, și are niște cuve în care inmoi lumânărea in diferite culori pentru sculptat. Întrebarea este, Am nevoie de autorizație de la mediu pentru asta?
Multumesc
Răspuns la discuția Intrebare despre caz penal
Bunaziua,
Si daca nu primesc amenda penala atunci ce se intampla?

Andrei135246 a scris:

De ce spuneti ca aveti indoieli?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Eu am indoieli seriose ca veti primi amenda penala.
Dar, daca va fi asa veti avea cazier.



Răspuns la discuția Intrebare despre caz penal
De ce spuneti ca aveti indoieli?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Eu am indoieli seriose ca veti primi amenda penala.
Dar, daca va fi asa veti avea cazier.

Am avut un accident sub influenta alcoolului, inca nu am avut prima audiere, avocatul mi-a zis ca o sa scap cu amenda fiind prima abatere...
Intrebarea mea este: As vrea sa ma inscriu in armata, va fi accidentul o problema?
Bunaziua,
Multumesc pentru timpul acordat sa-mi raspundeti. O singura intrebare mai am daca fractura de clavicula nu necesita mai mult de 90 zile ingrijiri medicale, raman doar cu acuzatiile pentru conducerea sub influenta, sau persoana respectiva trebuie sa isi retraga palangerea?

Cabinet Avocat Szocs Sandor a scris:

Analizând situația Dumeavoastră, așa am înțeles că în aerul respirat ați avut alcolemie de 1,05. De obicei în sânge apare dublul acestei valori. Oricum, chiar și în sânge valoarea de 1,05 atrage răspunderea penală. Conform practicii constante ale instanțelor judecătorești riscați să fiți condamnaț la pedeapsa închisorii între 1 și 2 ani, dar tot conform practicii constante se dispune suspendarea sub supraveghere acestei pedepse pentru o peioadă de încercare de 2-3 ani. Deci, dacă sunteți la prima abatere „nu veți face pușcărie” așa cum vă exprimați Dumneavoastră. În ceea ce privește infracțiunea de vătămare corporală din culpă, această faptă se pedepsește numai dacă îngrijirile medicale necesare depășesc 90 de zile. S-ar putea ca aceea fractură de claviculă să necesite mai puține zile de îngrijiri medicale, caz în care nu veți răspunde penal ci doar civil pentru această faptă.

Bunaziua, si in acest caz la ce pedeapsa ma pot astepta, e vorba de puscarie? Daca vorbesc cu victima sa isi retraga plangerea m-ar salva intrun anumit fel?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.


Am facut un acident, sub influenta alcoolului, 1,05 in sange nu stiu cat a iesit. Si persoana cealalta are clavicula rupta, vatamare corporala. Ce se poate intampla? Nu am nimic precedent