avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate inqui5it0r

Activitate inqui5it0r

Răspuns la discuția Agresat si amenintat
Puteti inchide, nu ma mai intereseaza subiectul.
Am gasit mai multa consiliere pe un alt forum decat aici specializat pe probleme de drept (cica).
Puteti sa-mi stergeti si contul. Spor la justitie dlor.
Răspuns la discuția Agresat si amenintat
Revin cu o mica observatie. Studiind O.G 2/2001 am gasit urmatoarele
Art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului;

In procesul meu verbal nu exista aceasta rubrica si nici nu este specificat ocupatia si locul meu de munca. Ma pot prevala si de acest fapt?
Răspuns la discuția Agresat si amenintat
Am facut rost de p.v. de la politie in care se spune ca: contraveninentul (eu) la data de 17.02.2010 orele 20:15, citez: "La data si orele de mai sus, in timp ce se afla pe scara blocului unde domiciliaza, respectiv sc. (nr), bl. (nr) de pe (strada) a adresat cuvinte jignitoare si expresii vulgare numitei (numele mamei impotriva careia am depus plangere a doua zi la politie in scris pe data de 18.02.2010).
Faptele comise sunt prev. de art. 2 pct. 1 din Leg.61/1991 scanctionate de art. 3 lit b, din Leg. 61/1991 amenda intre 200 pana la 1000 lei.
Stabilesc: amenda 300 lei

Contraveninentul nu este de fata/nu poate lua la cunostinta de procesul verbal, fapt atestat de martorul (nume prenume) domiciliat in (orasul), (strada), nr (omis de ei) (bl) (judetul) act ident (serie si numar) (cnp).

Nu a fost de fata pentru ca: Contraveninentul nu este de fapta deoarece nu a deschis usa de la domiciliu pentru a discuta cu organele de politie.

V-am citat continutul procesului verbal.

In realitate, in scandalul produs nu am putut sa-mi imaginez ca ma poate cauta pe mine politia, iar eu stateam inchis in casa cu mama mea gandindu-ne cum dracului sa iesim maine sa ne ducem sa facem o plangere serioasa la poltie.

M-am gandit sa contest procesul verbal astfel, va rog sa-mi spuneti daca este bine formulat:

Citez din continut:

"La data de 17.02.2010, am fost sancționat cu amenda 300 de lei, pentru că, (citez din procesul verbal încheiat): am adresat cuvinte jignitoare și expresii vulgare numitei (numele)
În realitate, procesul-verbal de constatare a contravenției cuprinde mențiuni eronate, neconforme cu adevărul, întrucât în data de 17.02.2010 eu am fost cel agresat verbal de membrii familiei (numele familiei acuzate) și acuzat că le-aș fi lovit câinele în timp ce urcam pe scara blocului. Totodată am fost amenințat cu violență, amenințat cu moartea și distrugerea autoturismului fapt pentru care am și depus plângere la Pol.Mun. (orasul) înregistrată cu nr. (numarul) din data 18.02.2010. În trecut au mai existat plângeri făcute de către mama mea precum și plângeri ale altor vecini la adresa acestei familii pentru conduita lor îndoielnică, familia (numele) bucurându-se de o reputație proastă în acest sens. Totodată dețin înregistrări audio ale evenimentelor din care reiese foarte clar că eu, (numele meu) sunt cel agresat.
Pe data de 10.03.2010 am fost chemat la Pol.Mun. (orasul), pentru a depune o declarație suplimentară plângerii mele din data de 18.02.2010 în care susțin cele de mai sus, ocazie cu care dl. polițist (numele politistului), care cercetează cazul de față, m-a înștiințat verbal de existența procesului verbal și a contravenției pe care o contest acum.
Țin să menționez că nu am fost înștiințat pe nici o cale oficială și nu am semnat de luarea la cunoștință a acestei contravenții pe care o consider abuzivă atâta timp cât în cazul de față eu sunt partea vătămată, familia (numele celor care m-au agresat) folosindu-se minciună și chemând un echipaj de poliție care m-a amendat fără măcar să cunoască adevărul despre faptele produse, fără să asculte depoziția mea, în absența mea, ancheta fiind în curs de desfășurare. Nu înțeleg cum pot fi amendat într-un caz în care eu sunt reclamantul neprimind încă un răspuns oficial în soluționarea cauzei mele.
Având în vedere cele de mai sus, vă solicit admiterea plângerii și anularea procesului-verbal de constatare al contravenției.
"

Va rog mult sa-mi spuneti daca e bine formulata, sau daca aveti vreo sugestie de formulare in forma "solemna" cum o cere birocratia noastra mizerabila.

Copia de pe procesul verbal, am luat-o abia astazi, si nu are pe ea un numar de iesire document cu toate ca eu am solicitat asta politiei.
A iesit cu contradictii acolo, mi-a fost chemat un domn de la "procedura" in care imi explica ca: domnule, amenda v-a fost afisata la data de 17.02.2010 deci nu avem ce data sa va punem pe copia asta. Eu i-am intrebat unde au afisat-o, pentru ca mie nu mi-a parvenit nici un exemplar si ca am fost informat abia ieri de catre politistul care cerceteaza cazul meu. Dl de la "procedura" mi-a spus ca poate mi-au lasat-o in usa sau in posta, le-am spus ca nu am gasit nimic, si nu am semnat nimic cum ca as fi luat la cunostinta despre asta. Acesta a continuat sa-mi explice ca aceasta este legea, el a fost "afisat in data de..." ca sa fac plangere in instanta. I-am intrebat cum pot demonstra ca eu am fost instiintat abia ieri? El: pai faceti o declaratie in adresa catre judecatorie. I-am spus, pe de alta parte legea este eronata pentru ca dvs. nu-mi puteti demonstra ca eu am luat la cunostinta in data de 17.02.2010 astazi fiind in 11.03.2010 si conform legii expirandu-mi dreptul de a contesta procesul verbal.
Pana la urma domnul ajunsese la penibilitati de genul: "mergeti domnule cu copia asta xerox care v-am dat-o in instanta si castigati..va spun eu", la care eu am inceput sa rad si sa-l intreb "dar dvs. cum puteti stii asta"?

Domnilor, poate vi se pare o tampenie ce va relatez acum, dar eu prin felul meu de a fi sunt o fire justiara, nu am incalcat legea, nu am nici amenzi la circulatie, nu stiu cui sa ma mai adresez, nu stiu ce sa mai cred despre cele ce mi se intampla.
Va rog sa-mi sugerati ce sa mai adaug in adresa mea catre judecatorie, ce greseli considerati ca a facut aparatul de politie fata de mine cunoscand aceste fapte?
Răspuns la discuția Agresat si amenintat
Domnilor avocati, astazi vreau sa ma duc la politie sa solicit o copie dupa p.v. prin care sunt amendat, precum si copii dupa plangerea mea si declaratia mea. Voi formula o cerere catre judecatorie de anulare a p.v. Imi poate cineva oferi astistenta in formularea acesteia? Va voi prezenta detaliile mai tarziu. Domnule av. lascoschi, asta as fi si facut, din nefericire insa mi-am pierdut locul de munca acum doua luni si pana si drumurile prin oras sunt un efort pentru mine.
Am inceput sa studiez legi, si sa incerc sa gasesc o scapare pentru nedreptatea mea. Sunt hotarat sa ajung pana la prefect si presa daca va fi nevoie. Asa ceva nu se mai poate suporta.
Răspuns la discuția Agresat si amenintat
io_io, ce nu poate fi demonstrat nu exista nooooooooooooooo?
Răspuns la discuția Agresat si amenintat
Revin cu o precizare, astazi cand am fost chemat la poltie pentru acea declaratie, am insistat foarte mult pentru a le prezenta inregistrarea sa-si dea naibii seama odata cum stau lucrurile si am fost refuzat! Aveam la mine un PDA cu inregistrarea.
Răspuns la discuția Agresat si amenintat
In primul rand va multumesc pentru promptitudine! Chiar acum citeam despre caile de atac ale pv (ma fac avocat fara sa vreau). Procesul verbal de contraventie exista, politistul care m-a chemat astazi pentru a clarifica plangerea mea, avea o copie a acestuia, pe care nu i-am solicitat-o (va dati seama ca eram in stare de soc). Politia a fost sunata in acea seara de vreme ce procesul verbal exista. Mai mult decat atat, politistul a spus ca acest p.v. a fost incheiat in prezenta unui martor (mister total, cand eu am fost atacat, nu eram decat eu, mama mea care auzind scandalul a deschis usa si m-a tras inauntru si doar ceilalti membri ai familiei de romi). Dl. politist mi-a comunicat ca am doar 15 zile la dispozitie pentru a ataca acest p.v. insa despre existenta sa am fost informat astazi chiar de catre el. Din cate imi spuneti dvs. am 30 de zile (eu am citit de 15) la dispozitie pentru a ataca acest p.v. de la data aducerii mele la cunostinta, insa intrebarea este cum pot eu demonstra ca mi s-a adus la cunostinta astazi de catre politie? Il pot cita martor pe acest politist? Daca el refuza sa fie martor sau chiar neaga ca mi-a adus la cunostinta acest fapt?Sa inteleg ca ar fi mai intelept sa astept prin posta comunicarea oficiala? Eu caut acum cai de atac la p.v. Nu este just sa platesc o amenda pentru ceva ce n-am facut, ba mai rau, chiar am depus plangere la politie impotriva celor au chemat politia.
Mentionez ca martorul este mincinos, ceea ce au facut ei este foarte grav, insa eu nu am martori. Singura mea scapare ar fi sa intru in posesia acestui p.v. si sa ma leg de o eroare de forma. Alte idei si sugestii?
p.s. ma intreb si politia asta cum poate sa-si imagineze ca un tanar intelectual de 28 de ani, ar agresa verbal pe cineva dintr-o familie cu un trecut atat de intunecat in incalcarea legii! Legaturi cu lumea interlopa, atac la persoana si violare de domiciliu in urma cu cativa ani, sora care a spart banca in Chile (caz difuzat si la televiziune), pe ce lume traim ma intreb?
Banuiesc ca titlul nu va surprinde cu nimic, ne-am obisnuit cu problema asta la noi insa vreau sa va relatez cele intamplate mie de curand.

La data de 17.02.2010 am fost agresat de vecinii mei romi (vecini de apartament) verbal, amenintat cu bataia, cu moartea si asa mai departe, motivul a fost ca le-as fi lovit eu nu stiu ce caine. Bun, nimic straniu pana acum. A doua zi, am reusit sa ajung la politia Braila si sa depun plangere imotriva lor, mai mult, inarmat si cu o inregistrare vocala a injuriilor aduse de vecina mea precum si amenintari.
Nimic nu s-a intamplat pana astazi cand am fost chemat la politie in legatura cu acest caz pentru a da o declaratie.
Dupa ce am povestit verbal aceste lucruri... dl. tablagiu imi comunica ca pe aceeasi data, la aceeasi ora vecinii mei ar fi chemat un echipaj de politie pentru ca le-am agresat verbal mama. Am fost informat totodata ca am fost amendat cu 300 de lei. Am ramas per-plex! Am ramas uimit de cat tupeu tiganesc are aceasta familie de romi (antecedente penale multible, sora lor chiar au spart o banca in Chile si face si inchisoare pe treaba asta) si am incercat sa argumentez pozitia mea. Dl. Politist mi-a spus ca nu-l intereseaza probele mele, ca alea trebuiesc inregistrate cu aparatura de specialitate omologate de ei ca va investiga cazul in continuare.
Intrebarea mea este: ce e de facut oameni buni?
Sunt agresat si pe de-asupra sunt si amendat? In ce tara traim? Cum imi gasesc dreptatea? Dl. militian m-a informat ca puteam contesta la judecatorie procesul verbal in termen de 15 zile, dar eu nu am avut cunostinta de acesta! Nici nu am vazut acea hartie la culoare! Deci din punctul meu de vedere acest lucru mi-a fost adus la cunostinta astazi!
Cum pot contesta aceasta amenda? Ce ma sfatuiti sa fac? Daca nu am vazut nici un proces verbal la culoare, nici semnatura mea nu este acolo nu? Cat este de legal ce-mi face mie politia romana?
Mai mult decat atat am inregistrat intreaga convorbire cu dl. Politist (nu mai am incredere in nimeni) in care ii puneam intreabari principiale de genul: pai bun dl. si sa inteleg ca cine chiama politia primul castiga indiferent de vinovatia acestuia...iar acesta ma imi spunea ca de... asta e aparatul politienesc.
Nu am bani sa-mi angajez un avocat.
Am probe inregistrari vocale cand am fost agresat de vecina mea.
Cum pot contesta procesul verbal avand in vedere ca tocmai astazi mi-a fost adus la cunostinta verbal, eu nu stiu nici macar ce nr are acel document.
Cum sa o rezolv?
Multumesc anticipat
Va multumesc pentru sfaturi. Am reusit deja sa obtin o proba pentru banii care i-am dat ca avans.
Ca solutionare, doamna a spus ca pot utiliza fara probleme masina date fiind urmatoarele:

"Ti-as putea da o alta masina, sau banii daca iti doresti, insa mie imi convine foarte mult sa pierd doar o mica rata lunara din bani, iar tu sa utilizezi aceasta masina intrucat pentru noi nu este de nici un folos, consuma prea mult, este o masina pretentioasa".

Date fiind specificatiile autoturismului, comparandu-le cu cele detinute de firma aceasta, este perfect adevarat.
Subiectul poate fi inchis oricum, eu am obtinut o proba cu care in caz de litigiu, aceasta domnita va pierde cu brio.
Se pare insa, ca nu este cazul sa-mi fac probleme.

Va mulumtesc.
Nu sunt absurd! Mi-as dorii sa pastreze autoturismul si sa-mi dea banii pe care i-am dat ca avans. Ea a decis!
Nu-mi doresc job bine platit, nu-mi doresc sa pastrez aceasta masina ci imi doresc banii inapoi!
Vi se pare insa corect ca aceasta firma sa-si fi cumparat o alta masina cu 25% avans din banii unui angajat ?
Nu cred...
A fost decizia sa, imi vreau banii inapoi!
In caz ca va refuza sa faca asta, ma interesa ce pot face sa-mi recuperez banii. Este foarte posibil sa refuze.
Asta e tot!
Nu e nimic neclar.