avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresat si amenintat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresat si amenintat

Banuiesc ca titlul nu va surprinde cu nimic, ne-am obisnuit cu problema asta la noi insa vreau sa va relatez cele intamplate mie de curand.

La data de 17.02.2010 am fost agresat de vecinii mei romi (vecini de apartament) verbal, amenintat cu bataia, cu moartea si asa mai departe, motivul a fost ca le-as fi lovit eu nu stiu ce caine. Bun, nimic straniu pana acum. A doua zi, am reusit sa ajung la politia Braila si sa depun plangere imotriva lor, mai mult, inarmat si cu o inregistrare vocala a injuriilor aduse de vecina mea precum si amenintari.
Nimic nu s-a intamplat pana astazi cand am fost chemat la politie in legatura cu acest caz pentru a da o declaratie.
Dupa ce am povestit verbal aceste lucruri... dl. tablagiu imi comunica ca pe aceeasi data, la aceeasi ora vecinii mei ar fi chemat un echipaj de politie pentru ca le-am agresat verbal mama. Am fost informat totodata ca am fost amendat cu 300 de lei. Am ramas per-plex! Am ramas uimit de cat tupeu tiganesc are aceasta familie de romi (antecedente penale multible, sora lor chiar au spart o banca in Chile si face si inchisoare pe treaba asta) si am incercat sa argumentez pozitia mea. Dl. Politist mi-a spus ca nu-l intereseaza probele mele, ca alea trebuiesc inregistrate cu aparatura de specialitate omologate de ei ca va investiga cazul in continuare.
Intrebarea mea este: ce e de facut oameni buni?
Sunt agresat si pe de-asupra sunt si amendat? In ce tara traim? Cum imi gasesc dreptatea? Dl. militian m-a informat ca puteam contesta la judecatorie procesul verbal in termen de 15 zile, dar eu nu am avut cunostinta de acesta! Nici nu am vazut acea hartie la culoare! Deci din punctul meu de vedere acest lucru mi-a fost adus la cunostinta astazi!
Cum pot contesta aceasta amenda? Ce ma sfatuiti sa fac? Daca nu am vazut nici un proces verbal la culoare, nici semnatura mea nu este acolo nu? Cat este de legal ce-mi face mie politia romana?
Mai mult decat atat am inregistrat intreaga convorbire cu dl. Politist (nu mai am incredere in nimeni) in care ii puneam intreabari principiale de genul: pai bun dl. si sa inteleg ca cine chiama politia primul castiga indiferent de vinovatia acestuia...iar acesta ma imi spunea ca de... asta e aparatul politienesc.
Nu am bani sa-mi angajez un avocat.
Am probe inregistrari vocale cand am fost agresat de vecina mea.
Cum pot contesta procesul verbal avand in vedere ca tocmai astazi mi-a fost adus la cunostinta verbal, eu nu stiu nici macar ce nr are acel document.
Cum sa o rezolv?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: inqui5it0r , utilizator 10:31, 12 Martie 2010
In locul dumneavoastra, m-as adresa sefului ierarhic pentru lamuriri cu privire la procesul-verbal si i-as prezenta inregistrarea facuta. Daca intr-adevar exista un proces-verbal de contraventie el poate fi atacat in 30 de zile de la data comunicarii. Ori, cand persona nu este prezenta pentru a primi personal si semna procesul-verbal de contraventie, acesta trebuie comunicat prin posta cu confirmare de primire. Ceea ce insemna ca termenul curge de la acel moment.
Inregistrarile facute de dumneavoastra nu constituie probe in proces, din pacate, dar pot fi prezentate judecatorului pentru a aprecia. El este cel care, pana la urma va decide daca au sau nu vreo valoare in lamurirea cauzei.
Pe de alta parte, chiar a fost sunata politia de catre vecinii dvs.? S-au prezentat in seara respectiva sa "calmeze spiritele"? Ceea ce povestiti dumneavoastra nu este suficient de clar.
In primul rand va multumesc pentru promptitudine! Chiar acum citeam despre caile de atac ale pv (ma fac avocat fara sa vreau). Procesul verbal de contraventie exista, politistul care m-a chemat astazi pentru a clarifica plangerea mea, avea o copie a acestuia, pe care nu i-am solicitat-o (va dati seama ca eram in stare de soc). Politia a fost sunata in acea seara de vreme ce procesul verbal exista. Mai mult decat atat, politistul a spus ca acest p.v. a fost incheiat in prezenta unui martor (mister total, cand eu am fost atacat, nu eram decat eu, mama mea care auzind scandalul a deschis usa si m-a tras inauntru si doar ceilalti membri ai familiei de romi). Dl. politist mi-a comunicat ca am doar 15 zile la dispozitie pentru a ataca acest p.v. insa despre existenta sa am fost informat astazi chiar de catre el. Din cate imi spuneti dvs. am 30 de zile (eu am citit de 15) la dispozitie pentru a ataca acest p.v. de la data aducerii mele la cunostinta, insa intrebarea este cum pot eu demonstra ca mi s-a adus la cunostinta astazi de catre politie? Il pot cita martor pe acest politist? Daca el refuza sa fie martor sau chiar neaga ca mi-a adus la cunostinta acest fapt?Sa inteleg ca ar fi mai intelept sa astept prin posta comunicarea oficiala? Eu caut acum cai de atac la p.v. Nu este just sa platesc o amenda pentru ceva ce n-am facut, ba mai rau, chiar am depus plangere la politie impotriva celor au chemat politia.
Mentionez ca martorul este mincinos, ceea ce au facut ei este foarte grav, insa eu nu am martori. Singura mea scapare ar fi sa intru in posesia acestui p.v. si sa ma leg de o eroare de forma. Alte idei si sugestii?
p.s. ma intreb si politia asta cum poate sa-si imagineze ca un tanar intelectual de 28 de ani, ar agresa verbal pe cineva dintr-o familie cu un trecut atat de intunecat in incalcarea legii! Legaturi cu lumea interlopa, atac la persoana si violare de domiciliu in urma cu cativa ani, sora care a spart banca in Chile (caz difuzat si la televiziune), pe ce lume traim ma intreb?
Revin cu o precizare, astazi cand am fost chemat la poltie pentru acea declaratie, am insistat foarte mult pentru a le prezenta inregistrarea sa-si dea naibii seama odata cum stau lucrurile si am fost refuzat! Aveam la mine un PDA cu inregistrarea.
@inqui... nu va mai agitati degeaba.sunt patit si tot nimic n-am rezolvat cu inregistrarile.contestati procesul verbal si nu mai spuneti nimanui ca ati inregistrat
pe politist pentru ca este ilegal si intrati in belea.
io_io, ce nu poate fi demonstrat nu exista nooooooooooooooo?

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda politia ordine publica dreaminro dreaminro Am fost cu sotia legitima intr-un local public si am chemat 112,in urma unui conflict spontan avut cu persoane de la alta masa ...dupa care a venit politia,si ... (vezi toată discuția)
Daca pot face o singura actiune in instanta in care sa contest dou procese verbale de contraventie. noilul noilul Intr-o singura zi in data de 21.12.2017 am primit doua Procese Verbale de amenda de la Politia Locala sector 4, Bucuresti. Primul P.V. are ora 20,15 si se ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru cuvantul ''nesimtita'' !!! Cristian6982 Cristian6982 buna seara, am avut un conflict cu o vecina legat de teren. Situatia a ramas nerezolvata iar acum vecina mea s-a aliat cu alta vecina au adus si o martora care ... (vezi toată discuția)