avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

Răspuns la discuția Contract arenda
Aveți dreptate însă in aceasta situație cine plătește arenda vechiul sau noul arendaș?
Discuție Contract arenda
Am un contract de arenda, eu fiind arendas, incheiat cu o persoana X. Respectiva persoana, are un contract de arenda incheiat cu un alt arendas, care expira in martie 2020. A facut cerere cu 1 an inainte pentru a nu i se prelungi contractul respectiv si a incheiat cu mine un nou contract care intra in vigoare la expirarea celuilalt, respectiv in aprilie 2020.
Problema este faptul ca in contractul vechi este introdusa o clauza care prevede faptul ca desi contractul expira in luna martie, arendasul poate lucra suprafata arendata pe parcursul intregului an agricol, adica pana in septembrie 2020.
Avand in vedere ca datorita aceste clauze, nu pot lucra terenul, desi am contract valabil inchieat cu arendatorul, nu il pot declara la APIA, intucat desi am contract, fizic nu lucrez suprafata respectiva si nu ii pot da nici arenda cuvenita arendatorului, intrucat nu pot lucra aceasta suprafata, ea fiind lucrata de celalalt arendas, potrivit clauzei.
Va rog sa ma sfatuiti cu privire la aceasta situatie, ce ar trebui sa fac pentru a putea lucra terenul si pentru a putea da arenda cuvenita conform contractului incheiat.
Va multumesc!