avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Activitate Irinaria

Activitate Irinaria

Buna seara
Va rog sa ma ajutați intr-o problema pe care nu știu cum trebuie rezolvată din punct de vedere legal, menționez ca nu am cunoștințe contabile prea mari...
Am o firma de instalații sanitare, cod Caen 4322, pentru executarea lucrărilor achiziționez de la diferite firme materialele necesare. Aceste sunt înregistrate cu NIR ca alte materiale consumabile și bon de consum.
Doamna contabil îmi spune ca trebuie sa fac factura conform deviz cu materialele pe care le-am folosit la o lucrare.
Ideea este ca nu înțeleg cum trebuie sa fac devizul, dacă trebuie un anume program, unde trebuie sa ma interesez sau cum este corect sa procedez.
Va mulțumesc frumos!
Buna ziua! In urmă cu aproximativ 19 ani pe terenul proprietate al unui vecin s-au efectuat lucrări pentru o canalizare în care s-au racordat încă 2 familii, inclusiv părinții mei. Ulterior proprietarul a făcut proiect pe canalizarea existentă pe numele lui. In urma cu 6 luni a executat niște lucrări de construcții și accidental sau nu au spălat pompa de beton în canalizare aceasta înfundându-se. Au încercat spargerea betonului dar nu au reușit sa refacă la starea inițială și au pus o pompa care nu face fata. Am decis să ne facem alta canalizare prin curtea noastră, dar trebuie să ne racordăm la canalizarea vecinului care nu vrea sa ne lase sa facem acest lucru. Menționez ca n-am cerut niciun moment plata prejudiciului creat. Ce pot să fac sau care este soluția legală pentru a avea acces la canalizarea care a fost plătită de părinții mei și cealaltă familie. Celuilalt vecin i-a fost plătită efectuarea altei canalizări. Vă mulțumesc frumos!
Răspuns la discuția Lege sau HCL?
Potrivit Legii nr. 61/1991, orele de liniște sunt în intervalul 22:00 - 8:00 și între 13:00 și 14:00.

"(...) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora". Este vorba de un local tip Fast food care funcționează intr-un spațiu închiriat la casa. In urma numeroaselor sesizări pentru tulburarea liniștii publice, mi s-a răspuns de către primărie ca poate avea program pănă la ora 2 conform unei hotărâri de consiliu local. Mie mi se pare ca aceste două aspecte se bat cap în cap. Legea spune ca trebuie sa respecți orele de liniște de la orele 22.00-08.00, HCL spune că poți să funcționezi până la orice oră vrei, normal fâcand gălăgie fiind local de alimentație publică.
Nu știu ce sa mai înțeleg... de fapt, știu...
Discuție Lege sau HCL?
Bună ziua! Vă rog frumos să-mi spuneti ce trebuie să se respecte, o lege sau o HCL ... vă mulțumesc!