avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Activitate haribu

Activitate haribu

Răspuns la discuția Patrimoniu Fundatie
In concluzie din ce s-a postat pe aici am inteles ca o asocitie ajuta exclusiv membrii ei iar o fundatie pe altii. Asadar pentru ce am eu nevoie trebuie sa infiintes o fundatie. Daca ma insel contraziceti-ma !
Răspuns la discuția Patrimoniu Fundatie
Multumesc pentru raspunsuri. Daca pentru ce am eu nevoie se poate face si o asociatie este ok. Deci sigur merge facuta si o asociati pentru ajutorarea celor nevoiasi prin donatii si sa fie non-profit da? :D
Răspuns la discuția Patrimoniu Fundatie
In concluzie pentru ce vreau eu sa fac ce trebuie sa infiintez? Asociatie sau fundatie ?
Răspuns la discuția Patrimoniu Fundatie
Asociatia din cate stiu eu se face din minim 3 oameni. Si nu este nici o diferenta intre asociatie si fundatie ?

Eu doresc sa fac ceva pentru ajutorarea saracilor prin strangere de donatii. Ceva non profit ! Pentru aceasta trebuie fundatie sau asociatie ?
"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundatiei."

Pentru infiintarea unei fundatii este nevoie de un patrimoniu de cel putin 100 de salarii brute.
Am si eu cateva intrebari:
1) Patrimoniul se depune intr-un cont bancar sau la CEC ?
2) Trebuie sa ramana mereu acolo sau e necesar doar la infiintarea fundatiei ? Adica ai banii in banca/cec pentru infiintarea fundatiei iar dupa ce a fost infiintata sa retragi banii.

**Inca o intrebare bonus.
Daca fondatorul fundatiei nu are un imobil propriu poate sa faca sediul social pe imobilul parintilor sau a altcuiva? Cu drept de folosinta sau ceva de genul acesta?

Multumesc anticipat