avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate tcn1996

Activitate tcn1996

Răspuns la discuția valabilitate puz
Alte pareri?
Răspuns la discuția valabilitate puz
Dar primaria nu ar trebui sa intervina deoarece drumul este comunal si apartine comunei?
Vecinul meu de proprietate a cumparat un lot de pamant peste drum de proprietatea sa si deoarece drumul ii impartea proprietatile, le-a unit, ingloband si drumul. Problema este ca drumul este trecut in puz-ul de la primarie ca drum comunal si primaria nu l-a vandut (am hartie de la primarie). Am incercat sa discut cu el dar, vorba reclamei, ' n-ai cu cine'. Eu detin langa casa lui un teren si cand am vrut sa il vand, nu am putut deoarece nu am cale de acces, chiar daca in puz exista. Intrebarea mea este daca puz-ul are importanta (este din 2004) si ce pot face mai departe?
Multumesc
Buna ziua,
In anul 2005 am cumparat un teren intravilan in com Pantelimon iar in cadastru (fisa corpului de prorietate) imi apare ca terenul meu este marginit pe una din laturi de un drum comunal. Anul acesta am vrut sa vand terenul si am facut masuratori topografice cu o firma din Bucuresti ( nu cu cadastristul din Pantelimon) si terenul meu a inghitit drumul comunal, fiind acum vecin cu padurea, suferind o translatie dubioasa. Am fost la primarie si primarul mi-a spus ca trebuie sa rezolv problema cu cadastristul comunei. Intrebare mea este ce trebuie sa fac acum: sa merg la oficiu de cadastru Ilfov sau sa ma judec cu primaria sau cadastristul (care mai are procese pe rol)? Dupa parerea mea cadastristul a facut mari magari si nu stiu cum sa rezolv problema mai repede (clientul asteapta si eu sunt presat cu banii).

Răspuns la discuția tva teren
Da, am contabil si mi-a spus ca se plateste tva-ul, dar cumparatorul insista ca s-a interesat el si spune ca nu se plateste.
Discuție tva teren
Am cumparat anul trecut, pe persoana juridica, un teren intravilan de la o persoana juridica si tva-ul s-a compensat intre firme adica nu s-a platit. Anul acesta sunt nevoit s-a il vand si am gasit cumparator o persoana fizica si nu stiu cum se procedeaza cu tva-ul : trebuie sa vand cu tva si platesc tva-ul la stat sau fara?
Multumesc anticipat.
Buna ziua
Vreau sa cumpar o casa in orasul Pantelimon in valoare de 14 miliarde si as dori sa stiu care sunt taxe locale si taxele notariale pe care ar trebui sa le platesc in cazul in care achizitionez casa pe persoana fizica versus cazul in care achizitionez pe persoana juridica. Se merita cumpararea pe firma (as recupera tva-ul) chiar daca impozitul si utilitatile (curentul, gazele,apa, etc) sunt mai scumpe? Orice sfat e binevenit.
Multumesc anticipat.