avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe pf versus taxe pj
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe pf versus taxe pj

Buna ziua
Vreau sa cumpar o casa in orasul Pantelimon in valoare de 14 miliarde si as dori sa stiu care sunt taxe locale si taxele notariale pe care ar trebui sa le platesc in cazul in care achizitionez casa pe persoana fizica versus cazul in care achizitionez pe persoana juridica. Se merita cumpararea pe firma (as recupera tva-ul) chiar daca impozitul si utilitatile (curentul, gazele,apa, etc) sunt mai scumpe? Orice sfat e binevenit.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 09:33, 9 Mai 2008
Referitor la taxele notariale: acestea sunt acelasi fie ca sunteti pf, fie ca sunteti pj. Aceste taxe sunt stabilite la valoarea tranzactiei efectuate si nu in functie de cine cumpara sau vinde.
Depinde : pe firma va recuperati TVA-ul, puteti calcula amortizarea, puteti face cheltuieli daca mai trebuie, amenajari dotari etc. iar toate cheltuielile cu notar, taxe locale si altele sunt deductibele daca sunt pe firma, daca sunt pe persoana fizica nu prea puteti face nicmic cu ele decit improvizatii fiscale intre firma si persoana fizica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc tva? avas avas Buna seara, am urmatoarea intrebare:vand un produs(ca societate comerciala , deci cu factura) cu 100 lei+TVA.A doua zi cumpar de la o persoana fizica (cu acte) ... (vezi toată discuția)
Transfer imobil de la persoana fizica la srl Braven Braven Buna ziua, Nu am gasit raspuns cautand pe internet la urmatoarea intrebare asa ca sper ca pot sa gasesc un raspuns aici. Doresc sa stiu care sunt toate ... (vezi toată discuția)
Pfa - cheltuieli deductibile si achizitionare mijloace fixe. madriann madriann Am citit destule topicuri pe aceasta tema, multe informatii imprastiate pe diverse posturi, mai mult m-am zapacit decat clarificat. As incerca sa formulez ... (vezi toată discuția)