avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate Octavia79

Activitate Octavia79

Da. Și eu am făcut asta, mi am pus tot în camera mea și cu cheie la dulapuri. De frica, de teama. Este un calvar. Numai ca băiatul cel Mare 16ani tine cu taicasu.. A spus ca îl condamn la sărăcie dacă ii cresc pe amândoi. Nici nu vreau sa îmi imaginez ce situație penibila de suporatat

laura1964 a scris:

Da am locuit in acelasi apartament. Da a fost un calvar insa am avut stapanire de sine si telefonul mereu aproape. Am pus cheie pe dormitor, aveam prosoapele si tot ce tine de igiena in camera,etc., am fost stresata tot timpul dar am reusit impreuna cu un copil care abia intrase la scoala. Cat despre faptul ca vreti sa va refaceti viata in liniste ganditi-va ca acum e doar o furtuna dupa care va veni si soarele pe strada dumneavoastra. Inarmati-va cu rabdare si veti castiga .

Va cred doamna. O mama își iubește copii chaor dacă unul are mai multa personalitate și la vârsta asta ii plac bani. Numai ca va întreb... Ați locuit în același imobil divorțați 4ani și ați indurat sa dați ochii cu el în același casa știind cat rău va făcut? Suntem întru un proces de partaj. Și într un proces de partaj prin simulatie. Sunt doua procese.
Nu pot nici sa îmi refac viata în liniste. Vreau sa va întreb de la mama la mama. Ați indurat un calvar în casa în tot acel timp de proces de partaj? Sa locuiti în aceeași casa și sa va războiti?

laura1964 a scris:

Am trecut acum multi ani prin aceeasi situatie. Am fost nevoita sa locuiesc cu fostul sot si copilul intr-un apartament cu 2 camere. In decursul a 4 ani cat a durat partajul ( deoarece sotul era avocat a durat 4 ani ) . Dupa partaj totul a intrat in normal. Astfel incat cred ca doar partajul va poate scoate din impas. Cat despre copii, este de preferat sa ii intelegeti sa acceptati si sa ii iubiti.

Tatăl are domiciliu în același apartament. Și acum va întreb... De ce eu ca mama, ca femeie pentru ca nu suport sa locuiesc cu un bărbat de care am divorțat sa plec din locuința mea cu cel mic și el sa stea în apartament?
Este normal ca o mama sa se plimbe cu bagaj și copil de 12ani și sa îl las sa stea în casa cu cel Mare. Mai pun ca eu nu dispun de acelasi reduse financiare ca el? Pentru ca ar înseamna ca eu sa plec 14zile de acasă și apoi sa ma întorc în imobil o luna de zile cât el este plecat. Copilul cu cine rămâne?
De ce este totul în favoarea bărbatului și a femei nu?
Am vrut sa am copii împreună, numai ca în timpul procesului fostul meu sot sa tot sucit, ba ca vrea un copil la el ba ca nu îl vrea. În ultimul proces sa decis sa îmi lase copii mie în grija, sa achite pensie alimentara și nu a vrut sa ceara program de vizita. Știind ca eu voi fi în casa cu copii și el se poate folosi de dreptul de a întra în casa oricând fiind și el proprietar și asa își vede și copii. Ne având nevoie de program de vizita. El fiind șofer de tir știa ca nu poate lăsa copilul cu părinți lui pentru ca sunt prea în vârstă.
Acum înțeleg. Eu dacă ma mut din apartament pentru ca nu pot sa conviețuiesc cu fostul meu sot s-o copilul nu dorește sa vina cu mine poate sa îmi facă rău pentru ca pleacă din tara și poate lăsa copilul singur și totul îmi cade în cap mie.
Bună seara. Mi ați dat un răspuns total diferit.
Spune-am ca nu ne înțelegem. Dorește sa locuiască în același apartament cu mine și cu copii, noi fiind divorțați și cu un proces de partaj pe rol.
Intreabam.... Ce consecințe asupra mea sunt dacă eu ma mut din domiciliu și unul din copii dorește sa locuiască cu el? El fiind șofer de tir și pleacă din tara? Sunt trasa la răspundere pentru ca am copii la mine și în îngrijirea mea? Iar unul dintre ei nu dorește sa meargă cu mine în alta locuință? Este imposibil a locui împreună cu el. Ce efecte negative pot avea?
Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în întretienere la mama.
Fostul sot nu are program de vizita și este șofer internațional. Vine tot timpul când are chef și după bunul lui plac în casa sa vadă copii cu pretextul ca este proprietar și el și are dreptul sa vina în casa.
Unul dintre copii (16ani) vrea sa locuiască în casa. Am vrut sa plec din casa cu ambii copii pentru ca nu putem locuii în același imobil divortati. Dar ma împiedic de decizia copilului care dorește sa stea cu tatăl. Iar când nu este acasă sa vin sa locuiesc în imobil împreună cu copii pentru a nu îl lasă nesupravegheat.
Fostul sot nu ne lasă în pace și atrage copilul cu bani și situație materiala numai a face copilul sa nu meargă cu mine în alt imobil și a rămâne la domiciliu cu scopul de a ii facilita vederea copiilor și de a îl suporta în casa.
Ce pot sa fac? Unde sa ma duc? Dacă cel Mare nu dorește sa vina cu mine și dorește sa locuiască cu tatal lui , numai ca tatal lui sta în tara doar 2saptamani și apoi pleacă o luna de zile. Menționez ca nu ma pot plimba între doua case. Când nu este acasă sa locuiesc o luna cu copii faraa ma deranja și alte doua săptămâni sa plec din casa cu celalalt copil. (12ani.) Nu pot nici sa îmi refac viata nici sa stau linistita cu copii. Va mulțumesc
Suntem într un proces de partaj. Momentan locuiește când vrea la părinți lui, iar zi de zi vine la domiciliu când nu sunt acasă cu pretextul ca este și casa lui întorcând copii împotriva mea și pleaca cu copii fără sa ma anunțe, face lucrurile ca și cum suntem căsătoriți, de asta nici nu a vrut sa își ia program de vizita. Știind ca voi rămâne la domiciliu cu copii pana la definitivarea procesului de partaj. Chiar toate sunt împotriva mea și tatăl poate face orice.?
Orice sfat mi-ar fi de folos
Pentru ca au lucrat cu mine, știu proveniență banilor și în scrisori scriu ca vin și cumpăr casa sa stai cu mine sa stam amândoi. Martori știu perfect de unde vin bani. Chiar dacă sunt 18ani. Sunt o mie de scrisori în care scriu ca vin acasă și îmi iau casa stai cu mine, va fi casa noastră. Iar el nu avea munca atunci. Dovedesc cu pașaport cu tot vize de munca.
Am dovezi ca scriu ca casa estw a mea bani sunt ai mei în niște scrisori care specific ca vreau sa îmi cumpăr casa sa stai cu mine. Eram prieteni la vârsta aia. Și am dovezi și martori care știu ca bani ai fost ai mei și dovezi. Pe contract scrie cota parte. Iar apartamentul este cumpărat înaintea căsătoriei. Eu fiind pe numele de fata. Ulterior ne am căsătorit. Acum vreau sa înaintez actele pentru partaj.
Faptul ca am dovezi în care scriu ca, "îmi voi cumpăra casa și vom locui împreună" și doi martori care știu acest lucru ca banii au fost ai mei integral. Eu doar având încredere ca ne va fi bine pe viitor și vom rămâne împreună. Acum după 18ani de locuit realizez ca am făcut cea mai mare greșeală din viata mea. Atunci. Multumesc.
Prezumția contribuției egale este relativa și poate fi răsturnată?
Fiți puțin mai explicit. Mulțumesc
Apartamentul a fost cumpărat din bani mei. Dar l am pus și pe el pe contractul casei.. Justific cu martori și dovezi ca au fost banii mei..
Apartamentul fiind pe numele meu de fata și pe numele lui, ulterior ne am căsătorit și acum divorțez. Faptul ca am probe ca atesta ca eu am contribuit mai mult sau total la cumpărarea apartamentului.. Vreau sa merg prin tribunal.
După ce ne am căsătorit faptul ca jumătate din apartament este pe numele meu de fata.. Se împarte?