avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în ...

Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în întretienere la mama.
Fostul sot nu are program de vizita și este șofer internațional. Vine tot timpul când are chef și după bunul lui plac în casa sa vadă copii cu pretextul ca este proprietar și el și are dreptul sa vina în casa.
Unul dintre copii (16ani) vrea sa locuiască în casa. Am vrut sa plec din casa cu ambii copii pentru ca nu putem locuii în același imobil divortati. Dar ma împiedic de decizia copilului care dorește sa stea cu tatăl. Iar când nu este acasă sa vin sa locuiesc în imobil împreună cu copii pentru a nu îl lasă nesupravegheat.
Fostul sot nu ne lasă în pace și atrage copilul cu bani și situație materiala numai a face copilul sa nu meargă cu mine în alt imobil și a rămâne la domiciliu cu scopul de a ii facilita vederea copiilor și de a îl suporta în casa.
Ce pot sa fac? Unde sa ma duc? Dacă cel Mare nu dorește sa vina cu mine și dorește sa locuiască cu tatal lui , numai ca tatal lui sta în tara doar 2saptamani și apoi pleacă o luna de zile. Menționez ca nu ma pot plimba între doua case. Când nu este acasă sa locuiesc o luna cu copii faraa ma deranja și alte doua săptămâni sa plec din casa cu celalalt copil. (12ani.) Nu pot nici sa îmi refac viata nici sa stau linistita cu copii. Va mulțumesc
Suntem într un proces de partaj. Momentan locuiește când vrea la părinți lui, iar zi de zi vine la domiciliu când nu sunt acasă cu pretextul ca este și casa lui întorcând copii împotriva mea și pleaca cu copii fără sa ma anunțe, face lucrurile ca și cum suntem căsătoriți, de asta nici nu a vrut sa își ia program de vizita. Știind ca voi rămâne la domiciliu cu copii pana la definitivarea procesului de partaj. Chiar toate sunt împotriva mea și tatăl poate face orice.?
Orice sfat mi-ar fi de folos
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2022
Octavia79, utilizator
Cel mai recent răspuns: laura1964 , utilizator 12:46, 22 Februarie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Bună ziua,

Ar fi fost ideal să tranșați în cadrul procesului de divorț înclusiv această chestiune. În ipoteza în care aveați un program de vizită încuviințat de către instanță, fostul soț trebuia să se conformeze pentru a păstra legăturile personale cu copii.
Câtă vreme nu există înțelegere și nu reușiți să ajungeți la un acord și, mai mult decât atât, sunteți nemulțumită de atitudinea fostului soț și de modul în care înțelege să păstreze legăturile personale cu copii, aveți posibilitatea să vă adresați instanței de judecată cu solicitarea de a stabili, respectiv, încuviința un program de vizită. Instanța va analiza cererea dvs. ținând seama de interesul superior al copiilor și va aprecia necesitatea încuviințării unui program de vizită în funcție de probele ce vor fi administrate. Trebuie să știți că, în această procedură, instanța îi va audia pe minori și va ține cont de părerile, de dorințele lor.

O zi bună!
Bună seara. Mi ați dat un răspuns total diferit.
Spune-am ca nu ne înțelegem. Dorește sa locuiască în același apartament cu mine și cu copii, noi fiind divorțați și cu un proces de partaj pe rol.
Intreabam.... Ce consecințe asupra mea sunt dacă eu ma mut din domiciliu și unul din copii dorește sa locuiască cu el? El fiind șofer de tir și pleacă din tara? Sunt trasa la răspundere pentru ca am copii la mine și în îngrijirea mea? Iar unul dintre ei nu dorește sa meargă cu mine în alta locuință? Este imposibil a locui împreună cu el. Ce efecte negative pot avea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați încurcat lucrurile în procesul de divorț când s-a judecat stabilirea domiciliului copiilor.
De ce ați cerut instanței să stabilească domiciliul ambilor copii la dumneavoastră, dacă ați știut că cel de 16 ani nu vrea să-și părăsească tatăl`?

Până la finalizarea partajului este dreptul omului să locuiască în casa lui, că doar nu o să doarmă pe o bancă în parc.

Dacă lăsați copilul singur în casă și vă mutați în alt imobi;, se poate să vă judecați din nou, și să fie stabilit de către instanță domiciliul băiatului la tatăl său. Iar dvs să-i plătiți lunar pensie de întreținere.

Trebuie să înțelegeți că nu aveți alternativă, deoarece copilul de 16 ani nu poate accepta divorțul și separația de unul dintre părinți.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2022
Dapix, utilizator
Am vrut sa am copii împreună, numai ca în timpul procesului fostul meu sot sa tot sucit, ba ca vrea un copil la el ba ca nu îl vrea. În ultimul proces sa decis sa îmi lase copii mie în grija, sa achite pensie alimentara și nu a vrut sa ceara program de vizita. Știind ca eu voi fi în casa cu copii și el se poate folosi de dreptul de a întra în casa oricând fiind și el proprietar și asa își vede și copii. Ne având nevoie de program de vizita. El fiind șofer de tir știa ca nu poate lăsa copilul cu părinți lui pentru ca sunt prea în vârstă.
Acum înțeleg. Eu dacă ma mut din apartament pentru ca nu pot sa conviețuiesc cu fostul meu sot s-o copilul nu dorește sa vina cu mine poate sa îmi facă rău pentru ca pleacă din tara și poate lăsa copilul singur și totul îmi cade în cap mie.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2022
Octavia79, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, copilul are 16 ani, nu 3, asa ca poate sta cat e tatal acasa la tatal lui si dvs puteti sa va mutati cu cel mic unde vreti.

Alte discuții în legătură

Părinții divorțați locuiesc în casa primită de minor ca donație de la bunicii paterni. are dreptul mama să-și aducă noul soț în această casă? gheocont gheocont Suntem divortati de 2 ani cu minor de 13 ani cu domiciliul la mama. Casa in care a ramas sa locuiasca este o donatie de la bunicii paterni pentru ... (vezi toată discuția)
Copil luat inainte de divort MariCR MariCR Buna ziua, As vrea sa stiu daca este legal ca o mama sa paraseasca domiciliul conjugal, cu un copil minor (4 ani), inainte de prima infatisare la procesul ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)