avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Activitate Loed

Activitate Loed

As mai adauga faptul ca mersul a ANAF, banca, cumparat tipizate, etc, se pot numi drumuri in interesul PFAului. Evident acestea sunt poate 0.1% din totalul drumurilor dar nu putem spune ca masina nu este folosita DELOC pt pfa.
Răspuns la discuția Deducere cheltuieli PFA
In lege apare separat partea cu pensia si cea de asigurari medicale
Răspuns la discuția Cheltuieli deductibile PFA
Cred ca nu inteleg. Credeam ca in baza comodatului adun toate facturile de utilitati si declar 50% din ele ca si cheltuiala deductibila, urmand ca impozitul sa se calculeze ca atare. Nu asa se face?
Răspuns la discuția Cheltuieli deductibile PFA
Daca mu sunt direct pe pfa le pot deduce 50% prin contract de comodat intre PF si PFA, da?
Buna ziua.
Vad in lista cheltuielilor deductibile integral cele cu energia si apa, dar in multe postari vad ca daca PFA-ul functioneaza in apartamentul propriu si se face contract de comodat atunci doar partea aferenta cheltuielilor conform procentulului specificat in contract (in general 50%) se poate deduce. In acest caz, cand se pot deduce integral cheltuielile cu energia si apa? Doar acestea? Cum ramane cu gazul, telefonul/internetul si salubritatea?
Buna. Daca am asigurare de viata care include si o componenta de sanatate, facuta la ING (actual NN asigurari) pot deconta sumele pana la pragul de 400 Euro/an?
Buna ziua, Daca sunt in concediu de acomodare copil adoptat, pot sa imi deschid PFA si sa incasez venituri in perioada de 1 an cat este acest concediu de acomodare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Cum as putea demonstra ca acele cheltuieli au adus venit PFA-ului. Ce acte pot face o asemenea demonstratie cand activitatea PFA-ului este in propria locuinta? In lege nu vad absolut nici o cerere de a demonstra ca aceste cheltuieli sunt in folosul PFA-ului. Vad doar ca daca fac contract de comodat pe 1 autovehicul pot deduce 50% din cheltuieli PUNCT. Intrebarea era daca mai am nevoie de foaie de parcurs.
Buna. Pot sa deduc 50% din cheltuielile cu masina personala daca o trec pe PFA prin contract de comodat, dar fara foi de parcurs? Multumesc.