avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Activitate 7Angel

Activitate 7Angel

Bună,
Sunt in aceeași situație ca tine.
Ma amenință si ma presează sa le plătesc.... Offf, oare cum ieșim din mizeria asta in care am căzut victime?

nenea_LomLom a scris:

Am pățit-o și eu, doar că eu de abea ce mi-am făcut cont și am făcut prostia să plătesc pentru o lună, iar acum văd în ce plasă am intrat.

La Termenii lor, la punctul 11, se vorbește de dreptul de revocare, unde spune să folosești formularul de revocare tipizat (îl scoți la imprimantă și îl trimiți pe mail scanat sau pozat cu telefonul). Acuma eu sunt sceptic în a le trimite informațiile personale, adresă, etc.. dar ei le au deja din faza de înregistrare premium când mi-au solicitat în câmpuri obligatorii adresa și nr de tel. Mi s-a părut suspect, dar cum la noi în România se obișnuiește să ți se ceară o mulțime de date personale irelevante pt tot felul de nimicuri, nu m-a oprit.

Mai sus sunt pățiți care spun că au reușit să se dezaboneze trimițând formularul acesta completat și scanat pe mailul indicat în termeni și condiții. Tot la pct. 11 spune că ei trebuie să îți returneze și banii (puțin probabil, dar sunt persoane aici care spun că au primit și banii înapoi).

Ce am făcut e să îngheț cardul (eu am Revolut pt plăți neobișnuite pe net) și să comand altul. Îmi asum că am pierdut aprox 60 de lei (o lună), dar încerc să nu mai fiu taxat pe viitor.

Întrebarea pentru avocații de aici, este dacă e posibil să te poată "executa" o firmă așa zisă de recuperare de datorii, pe baza a mai nimic practic, adică înregistrarea pe un site, o plată cu cardul și niște date personale care pot fi obținute prin nenumărate mjiloace, dar nimic care să dovedească faptul că eu sunt cel care a făcut contul și a autorizat plata. La fel de bine putea să îmi facă cineva un cont și să plătească pentru mine. Pe ce bază poate veni o firmă într-o situație din asta, să îmi ceară bani?! Păi așa dacă am adresa oricui pot să îi trimit somații de plată! Nu trebuie să existe niște contracte scrise, semnate de ambele părți, pentru ca să vină o firmă fantomă și să mă "execute"? Nu trebuie o hotărâre judecătorească? Ce îmi pot face - întreb și pentru restul - de vreme ce nu văd cum se poate face legătura directă cu persoana mea decât prin niște demersuri online, în spatele cărora se poate afla oricine, dovadă chiar aceste site-uri dubioase.

Încă ceva... foarte grav după părerea mea, este că aceste siteuri (sunt o familie) au reclame la TV la ore de audiență bună, fapt care le dă o imagine de încredere, deci nu am ajuns la ei așa printr-un click din greșeală pe un banner și am pus botu' imediat.

Bună, si eu trec prin această situație si mi ai fi de mare ajutor sa ma îndrumi cum sa procedez. Mihaela