avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate Anayram2009

Activitate Anayram2009

Buna ziua

Ministerul Sănătății a lansat, în transparență decizională, Proiectul de Ordin privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a examenului pentru ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată, pentru personalul care a ocupat fără concurs posturi de execuție, pe perioadă determinată, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic.

Proiectul de Regulament prevede că la examen pot participa persoanele care, “în perioada stării de alertă sau a situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic, au ocupat fără concurs posturi de execuţie pe perioadă determinată”.
Vad ca regulamentul este ptr cei care au intrat fara concurs doar pe bază de dosar ...in schimb nu spun nimic de cei care au intrat in perioada pandemiei ocupând un post pe perioada determinată pe bază de concurs ....si aceia trebuie sa mai dea examen ????
Vă rog ...dacă știe cineva să mi răspundă !!!
Buna ziua !!va rog sa mi spuneți unde se încadrează familiile monoparentale !!!!Parintele singur cu un copil de 11 ani care lucreaza in sistemul sanitar ce drepturi are.. indeminizatie sau libere?
Bună seara !!
Nu știu daca zile castigate prin munca au fost constatate prin hotarare definitiva...voi întreba ...
Daca imi puteti atașa un link cu legea vă rog ..
În penitenciar ..de curând ...a fost diagnosticat cu o forma de Parkinson ..poate lua pensie de invaliditate daca este închis ???
BUNĂ ZIUA !!

Am o cunoștința care a fost condamnat ptr omor ....18 ani cu executare ..în timpul detenției a continuat studiile și a muncit... iar la eliberarea condiționată după ce a executat 2/3 i a scăzut 330 zile (câștigate prin muncă)...după un an de zile de libertate ...a mai făcut o faptă ...distrugere ..cu executare 1,4 ani + pedeapsa rămasă neexecutată de la prima faptă aproximativ 1/3 ...
1.Întrebare :
Respectivul deținut a constatat ca cele 330 zile (câștigate prin muncă)care au fost scăzute la prima fapta ...la a doua faptă i au fost adăugate ....se poate revoca un drept muncit ??...este normal ???

2.Întrebare:
Deținutul care s a îmbolnăvit în penitenciar de o boală profesională și înca mai are de executat ...poate primi o pensie de invaliditate în detenție ??
Menționez ca nu a muncit niciodata ..are executat doar stagiul militar ...

Vă rog un raspuns si un ajutor cu legea in vigoare !!!
Mulțumesc frumos !!

Răspuns la discuția Plata pensie alimentară
Mulțumesc din suflet !!
Toate cele bune !!
Răspuns la discuția Plata pensie alimentară
Adică să înteleg ca eu nu i mai platesc si copilul trebuie sa faca dovada ptr continuitate ..nu ????
Răspuns la discuția Plata pensie alimentară
Are 19 ani ...menționez ca mi am facut datoria conform a ceea ce s a stabilit la divorț ..i am platit pensia alimentara ...vreau sa stiu daca mai sunt obligat sa platesc dupa ce a terminat cl a 12 a ...si sa primesc dovada ca are continuitate la facultate ...
Bună ziua !!
Ptr ca nu exista o cale de comunicare amiabila .... Va rog sa mi spuneți daca exista o lege sau nu care mă obliga la plata pensiei alimentara dupa ce copilul a terminat cl a 12 a ...incepand cu cele 3 luni de vacanta fara certitudinea ca va merge mai departe la facultate ...cum si când sa i cer dovada ca eu trebuie sa plstesc încontinuare ...
Mulțumesc frumos!!
Bună seara ...eu asigurată...mama pensionară... fratele meu a decedat ,36 de ani ..era asistat social ..de la casa de pensii nu primeste nici un ajutor ..am intrebat personal ...raspunsul de la primărie ..,,primăria este săracă ..nu oferă ajutoare"...vreau sa stiu daca are vreun drept obligatoriu la ajutor de inmormântare ..si legea care sa sustină sau nu ..mulțumesc ptr ajutor!