avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... BUNĂ ZIUA !! Am o cunoștința care a fost condamnat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

BUNĂ ZIUA !! Am o cunoștința care a fost condamnat ptr omor ...

BUNĂ ZIUA !!

Am o cunoștința care a fost condamnat ptr omor ....18 ani cu executare ..în timpul detenției a continuat studiile și a muncit... iar la eliberarea condiționată după ce a executat 2/3 i a scăzut 330 zile (câștigate prin muncă)...după un an de zile de libertate ...a mai făcut o faptă ...distrugere ..cu executare 1,4 ani + pedeapsa rămasă neexecutată de la prima faptă aproximativ 1/3 ...
1.Întrebare :
Respectivul deținut a constatat ca cele 330 zile (câștigate prin muncă)care au fost scăzute la prima fapta ...la a doua faptă i au fost adăugate ....se poate revoca un drept muncit ??...este normal ???

2.Întrebare:
Deținutul care s a îmbolnăvit în penitenciar de o boală profesională și înca mai are de executat ...poate primi o pensie de invaliditate în detenție ??
Menționez ca nu a muncit niciodata ..are executat doar stagiul militar ...

Vă rog un raspuns si un ajutor cu legea in vigoare !!!
Mulțumesc frumos !!

Cel mai recent răspuns: Anayram2009 , utilizator 23:10, 23 August 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Bună seara !!
Nu știu daca zile castigate prin munca au fost constatate prin hotarare definitiva...voi întreba ...
Daca imi puteti atașa un link cu legea vă rog ..
În penitenciar ..de curând ...a fost diagnosticat cu o forma de Parkinson ..poate lua pensie de invaliditate daca este închis ???
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata assi assi Buna ziua, Am rugamintea sa-mi spuneti daca liberarea conditionata depinde de zilele de munca efectuate. Nu a prestat munca, dar a ispasit doua treimi din ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza un an de detentie? Nicole09 Nicole09 Buna seara, Un an de detentie cat dureaza efectiv? 12 luni? Sau cum se calculeaza? Multumesc. (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei si eliberare conditionata elena_h elena_h Buna seara, logodnicul meu a avut o condamnare anterioara d 1 an si jumatate cu suspendare din care a executat 4 luni iar acum pentru ca a fost condamnat din ... (vezi toată discuția)